MİLLİ SİNEMA AKIMI ve KURUCUSU YÜCEL ÇAKMAKLI BİR ETKİNLİKTE ELE ALINACAK

II. Abdülhamit devrinde başlayan Türk sinema tarihinde ancak üç çeyrek yüzyıl sonra Türklük, İslamiyet ve Allah inancı şeklinde özetlenebilecek "Milli Sinema Akımı" Afyonkarahisar Bolvadinli Yücel Çakmaklı tarafından başlatılmıştır. Ardından 9 Ekim 1972 tarihinde Milli Türk Talebe Birliği Sinema Kulübü kurulmuştur.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü 9 Aralık 2016 Cuma Günü saat 15.00 de "Türk Kültürü ve Milli Sinema" başlıklı bir etkinlikle Yücel Çakmaklı ile Milli Sinemayı Türk kültürü içinde değerlendirecektir. Etkinlik AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Kula Demir'in Moderatörlüğü'nde gerçekleştirilecektir.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, üzerinde yaşadığımız toprakların binlerce yıllık birikimini beyazperdeye yansıtmayı amaçlayan "Milli Sinema Akımı"nın dün-bugün-yarın bağlantısını görsel ve işitsel bir şekilde farklı kesimden izleyicilere sunarak Modern Türkiye'nin tarihin derinliklerinden kaynaklanan büyük bir moral gücüne kavuşmasını sağladığını, bu hususa katkı yapanları saygı ile ele almamız gerektiğini dile getirerek böyle bir etkinliği düzenlediklerini belirtmiştir.
 
Editör: Haber Merkezi