Düğünler çiçek açtı

Yaz aylarıyla birlikte yoğunlaşan düğünler, nişanlar ve sünnet eğlenceleri sebebiyle çiçek satışlarında artış oldu. Özellikle gurbetçilerin düğün törenlerinde memleketlerini tercih etmesi en çok çiçekçilerin yüzünü güldürüyor.

Yaz ayları sebebiyle yoğunlaşan düğünler, nişanlar ve sünnet eğlenceleri sebebiyle çiçek satışlarında artış oldu. Bu durum kuşkusuz en çok çiçekçileri sevindirdi.
Gamze Çiçekçilik Organizasyon Sahibi Ahmet Çifteci, Mart ayı sonunda ve Nisan ayı başından itibaren çiçek sektöründe satışların arttığını söyleyerek, “Arz talep çoğaldı. Ramazan ayı gelinceye kadar bu yoğunluğun bitmesini tahmin etmiyorum. Dönem dönem satışlarımız artıyor” dedi.
Özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü, Anneler Günü, Öğretmenler Günü, Kutlu Doğum Haftası, Dünya Kadınlar Günü gibi özel günlerinde kendilerinin bayram ettiğini ifade eden Çifteci; “Bu günlerde genellikle en fazla gül satışımız olur. Yaz ayları olan Nisan’la Eylül ayları ise sünnet düğün ve açılış ayları olduğundan çelenk ve saksı çiçeği satışlarımız tavan yapar. Ayrıca araba süsleme işlerimizde bir hayli hızlanır” diye konuştu.
Çiçeklerin sadece özel günlerde değil, her zaman hediye edilmesi gerektiğini aktaran Çifteci, sözlerine şöyle devam etti:
“Çelenk ve süsleme dışında söz buketleri ve bebek doğumlarıyla ilgili bebekli tanzimlerde yaz aylarında satışı bol olan ürünlerdir. Özellikle yurt dışında yaşayan çok sayıda gurbetçimiz, Haziran-Eylül ayları arasında memleketlerine gelerek, düğün törenlerini memleketlerinde yaptırmaktadır. Gurbetçilerin düğün törenlerinde memleketlerini tercih etmesi en çok bizim yüzümüzü güldürüyor.”
Ramazan Ayı’nda işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Ahmet Çifteci; “Ancak 3. haftadan sonra davetler başladığı için bizimde hareketlilik başlıyor. Bayram girdiği zaman artık işlerimiz normal seyrinde devam etmeye başlıyor” dedi.
Hafta sonlarında ortalama 50 ile 100 düğünün olduğu Afyonkarahisar’da gelin arabaları 50 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlardan süsleniyor.
Editör: Haber Merkezi