FRİGYANIN KALBİ İHSANİYE'YE ÜNİVERSİTE ŞART
  Genel nüfusu 30 bine yaklaşan her türlü potansiyeli içerisinde barındıran İhsaniye de bir eksiklik var sanki. Şehri canlandıracak esnafın yüzünü güldürecek, ilçenin gelirlerini artıracak bir üniversite olsa iyi olmaz mı? Aman efendim küçücük ilçe ne potansiyeli derseniz eğer cevabım da hazır. Öncelikle Sinanpaşa ilçesi örnek olabilir neredeyse merkez nüfusları İhsaniye ile aynı. Daha açık bir örnek isterseniz de eğer, geçenlerde Denizliye bir arkadaşa ziyarete gitmiştim. Arkadaş Bekillide ikame ediyor. Denizliden 90 kilometre Uşak'tan da 70 kilometre uzakta bir ilçe. Nüfusu 5 bin civarında küçük bir kasabayı andıran bir fizyolojisi var. Hiç bir potansiyel de yok. Sadece tarım ve küçük çapta esnaflık yapılabilir burada. Ancak Bekillide bu gibi negatif durumlara rağmen 6 bin kişilik Meslek Yüksek Okulunun olması inanılmaz derece dikkatimi çekti. Hiç bir özellik olmayan bu ilçede, sokaklar da öğrenci dolu. Esnafın tek geçim kaynağı buradaki öğrenciler oluyormuş. Hatta öğrencileri o kadar çok sevmişler ki her alışverişte indirim yapıyor, gördüklerinde selam vermeyi ihmal etmiyorlar. Bu durum hoş bir tablo çıkarıyor. Tabi ben bu gerçekleri gördüğüm an neden kendi ilçem de o kadar potansiyel varken bir Meslek Yüksek Okulu olmasın diye sorgulamaya başladım. Buradan yola çıkarak kalemimizin mürekkebini bu konuya tüketmenin mantıklı olacağı kanısına vardım.
  Gelelim İhsaniye'ye Tarih, Turizm, Termal, Medeniyetler Beşiği, Tarım arazileri, Şifalı suları, Kültür odağı, Destanlar diyarı, Kervanlar durağı, Evliyalar ocağı ve her türlü potansiyeli ile maksimun'a varmış ama bir türlü istediği parlamayı yapamamış bir şehr-i canan. Tahminlerin ötesine ittiğimiz ''her yerde bunlar var'' deyip önemsenmeyen bu değerler bir hazine aslında. Bu güzellikleri görecek anlatacak gençler neden İhsaniye ye gelmesin ki. Döğer, Beyköy, Ayazin, Üçlerkayası, Bayramali, Demirli gibi frig vadisinin izlerini taşıyan tüylerinizi diken diken eden Şaheserlerle dolu. Karacaahmet  gibi evliya ocağı, şifalar yuvası var. Gazlıgöl, Yaylabağı gibi marka olmuş termal turizm söz konusu. Bu saydıklarım bile üniversitenin ne kadar geciktiğini gösteriyor. Bir taraf da Kütahya, bir taraf da Eskişehir. Afyon merkeze ise sadece 35 kilometre mesafe, 40 dakikadan daha az sürede bile ulaşabilir öğrenci. Aynı zaman da Kocatepe Üniversitesi Rektörlük binasına ilçeler bazında en yakın yerleşike. Öğrencilerin kalacağı yerleri ise Kredi Yurtlar Kurumu ve 2 özel yurt çözebilir. Eğer bu şekilde bir üniversite açılırsa hangi bölümler olacak derseniz;
  -Aşçılık Bölümü (Gazlıgöl'de staj imkanı)
 -Bankacılık Ve sigortacılık 
  -Arkeoloji Bölüm (Frig vadisi müthiş potansiyel)
  - Turizm otelcilik ( Termal oteller için fırsat)
  - Bahçecilik Ve tarım ( Enfes doğa ve işlenmeyi bekleyen kaliteli toprak ufuklarını açacaktır)
 sadece bunlar İhsaniye'nin konumuna uygun alakalı bölümler. İsterseniz bu ön lisans bölümlerini çoğaltabilirsiniz.
      Tüm imkanlar sağlandı ve üniversite açıldığında ise, İhsaniye de bir parlama gerçekleşebilecektir. Öncelikle esnafın tüm birimleri bu durumdan memnun kalacak çünkü öğrenci A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarını ilçeden sağlayacak. Bundan Marketi, Züccaciyesi, Giyim sektörü, Toplu taşıma araçları daha sayamadığım tümü gelir elde edebilecektir. Göçler yavaşlayacak Ve İhsaniye eğitim yuvası haline dönüşecektir. Gelen öğrenciler ise burada ki sıcak kalpli insanların duygularını memleketlerine taşıyacak   bu şekilde kültür sentezi sağlanabilecek. Bu güzel şeylerin yaşanması için üniversite şart. İnşAllah yetkililer bu çağrıyı duyar ve bu güzel yatırımı ilçeye kazandırır.