Teröre Tepki İçin AK Parti Önüne Çelenk Bırakan Kadın, Gözaltına Alındı

Emirdağ ilçesinde terör olaylarına tepki gösteren bir kadın, AK Parti İlçe Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Leyla Bilen isimli kadın, AK Partililerin şikayeti üzerine gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.

Artan terör olaylarını protesto eden Leyla Bilen isimli bir kadın AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı kapısının önüne siyah çelenk bıraktı. Parti binasına çelenk bıraktıktan terör olaylarıyla ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Bilen, "Memleket çocukları birer birer şehit düşerken, ülkenin başı '400 milletvekili olsaydı' diyor." ifadelerini kullandı.

Bilen, şunları kaydetti: “O şehit anneleri tek tek çocukların bağrına basarken şehit ailelerini tutukluyorlar utanmadan. Onların acılarına bir kat daha acı katıyorlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diyorlar. Sorun bakalım o annelerine Albayrağa sarılı evlatlarını bağrına basarken evlatları ölmüş mü? Yaşıyor mu? Ben bir anneyim, ülkemin bu hale gelmesinden çok üzüntü duyuyorum. İçim almıyor artık. Sabaha kadar ağladım.”

3 yıl önce taviz verilerek şehirlerin içine varıncaya kadar silahlandırılanların bugün ülkenin başına çöreklendiğini söyleyen Bilen, şöyle konuştu: “Bunu onlar da biliyordu. Onların silah bırakamayacağını biliyordu. Yüz verince astar istenileceğini onlar da biliyordu. Bugün bu hallere geldiysek AK Parti’nin PKK’ya verdiği taviz nedeniyle geldik. Üzüntümü belli etmek istedim. Şehitlerimize içimden yandığımı belli etmek istedim. AK Parti artık ‘dur’ dedim. Ben şehitlerime saygı duyuyorum. Bir daha odunla, kömürle oy verenleri de Allah’a havale ediyorum. Bu ülkenin geleceğini düşünsünler. Diyecek çok şey var ama bazen susmak en iyisi.”

Bilen, konuşmasının ardından AK Partililerin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Emniyet'e götürülen Bilen'in sorgusunun devam ettiği öğrenildi. 
Editör: Haber Merkezi