Tarihi Amorium Bisiklet Turu
 
Amorium Antik Kent Kazı çalışmalarına dikkat çekmek için 17 Ağustos 2014 tarihinde Milli Bisikletçiler Emirdağ’da 13 km’lik parkurda pedal çevirecekler.
Emirdağ Kültür ve Eğitim Vakfı, Uluslar arası Amorium Kültür Evi koordinasyonunda Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinlik Emirdağ’da 17 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.
Eskişehir ve Afyonkarahisar’dan çok sayıda milli sporcunun katılacağı Amorium Bisiklet turunun amacı kazı çalışmalarına başlanacak olan Amorium Antik Kente dikkat çekmek ve buranın Açık Hava Müzesine dönüştürülmesi için katkı sağlamak olarak belirlendi. Eskişehir ve Afyonkarahisar’dan gelecek bisikletçiler Emirdağ meydanında bisikletleriyle verilecek start ile 13 kilometre güzargahı pedal çevirerek tamamlayacaklar. Sporcular Amorium Antik Kente ulaştıklarında Kazı ekibi tarafından karşılanacak. İkramların verileceği etkinlikte ses sanatçıları, yarışmalar ve ödüller verilecek.
Daha sonra Sporcular, Amorium antik kentten alınarak Eskişehir ve Afyonkarahisar’a gönderilecekler. Emirdağlılar Vakfı Başkanı Doktor Orhan Özkır, etkinlikte kendilerininde bisiklete bineceklerini ve tüm Emirdağlılarında sporcuların ardından hemşehrilerimizden katılmak isteyenlerde bisikletleriyle etkinliğe katılabileceklerini bildirdi.
Editör: Haber Merkezi