Özkal, Emirdağ’da hafızlık Törenine katıldı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Emirdağ İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık törenine katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Özkal, Kur'an-ı Kerim eğitiminin önemine değinerek, özellikle çocukların Kur'an-ı Kerim eğitimine teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmenin yanı sıra onu anlamanın ve layıkıyla amel etmek gerektiğine değinen Özkal, şöyle devam etti:

"Geçmişte ülkemizde Kur'an-ı Kerim eğitiminde pek çok sıkıntı ve engelleme yaşanmış. Mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğum ve yıllarca öğretmenlik yaptığım imam hatip okullarının bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetler gerçekleştirdiği herkesçe malumdur. Çocuklara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kurs ve eğitim programları önemli bir eksikliği dolduruyor. Hükümetimiz, okullarda seçmeli derslerle Kur'an-ı Kerim'i öğrenme imkanı getirdi. Bu da Kur'an eğitimi konusunda önemli bir adım olmuştur. Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i genç yaşlarda okuması ve anlaması teşvik edilmeli. İnanıyorum ki siz genç hafız kardeşlerimiz, sizlerden daha küçük kardeşlerinizin teşvik olmalarına ve eğitimlerine büyük katkılar sağlayacaksınız."

Emirdağ İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Milletvekili Özkal, İlçe Müftüsü Aytekin Akçin'den personel durumu ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi