MHP Emirdağ’dan 3 İstifa
Yerel seçimlerden zaferle çıkmasına rağmen MHP’nin önemli isimlerinden üç tanesi parti üyeliğinden istifa etti. Geçtiğimiz dönem MHP’den Belediye Meclis Üyeliği yapan ve muhalefetinden dolayı Cengiz Pala’yla da sık sık tartışan MHP Eski Belediye Meclis Üyesi H.Rıfat AYDEMİR’in Ağustos ayında parti üyeliğinden istifa için partiye dilekçe yolladığı öğrenildi.
Emirdağ’da MHP’ye önemli katkılarda bulunan Hoşafoğullarından olan H.Rıfat Aydemir istifasının ardından bir açıklama yapmadı. Aydemir, kendisinin herhangi bir partiye üye olup olmayacağı yönündeki soruya da “herhangi bir partiye şu anda üye olmayı düşünmüyorum” diye cevapladı.
MHP’de bir diğer istifa yine partinin Belediye Meclisi Eski Üyelerinden Rüstem Dölek’e ait. Dölek’in Ağustos ayı içinde partiye istifa için dilekçe gönderdiği öğrenilirken konuyla ilgili bir de açıklama yaptı. Dölek açıklamasında ; “Mevcut ilçe başkanı ve mevcut yönetimle anlaşamadığımızdan dolayı partiden istifa etmeye karar verdim. Dilekçemde de; partiye faydalı olamayacağımdan dolayı istifa etmek istediğimi belirttim” dedi. Herhangi bir partiye üye olup olmayacağı yönündeki soruya ise Dölek; “Önümüzdeki günlerde AK Parti’ye katılmayı düşünüyorum” diyerek cevapladı.
Partideki bir diğer istifa da Emekli Öğretmen İsa Dağ’a ait. İsa Dağ da geçtiğimiz günlerde partiden istifa için partiye dilekçe yolladığını belirtti. Dağ konuyla ilgili bir de açıklama yaparak şunları kaydetti : “Emekli uzman öğretmen olarak İnkilap İlköğretim Okulu’ndan 2007-2008 eğitim-öğretim yılı sonunda emekli oldum. Aynı yıl MHP’ye üye oldum. Kırk yıldır çekmiş olduğumuz çilelerin boşuna olduğunu, rüzgara karşı savaş vermiş olduğumu gördüm. Bu ve buna benzer nedenlerden dolayı MHP’den istifa ettim ve AKP’ye üye oldum. Bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nde gereken mücadeleyi vermeyi hedefliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.
“Kapımız Herkese Açık”
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Serkan Koyuncu ise; “İsa Hocamızı partimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. AK Parti Emirdağ’da her geçen gün büyümekte ve güçlenmektedir. Partimizin kapısı her görüşten her kesimden insanlarımıza açıktır. İnşallah AK Parti Emirdağ’da gücünü katlayarak yoluna devam edecektir” dedi.
Editör: Haber Merkezi