Kargın;"Çalma, savurma tasarruf et ilkesiyle hareket ediyoruz"
 
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi yıllardır kendinden 'Gurbetçileri' ile söz ettirmiş durumda.
İlçe merkezinde 19 bin 100 insanı barındıran Emirdağ, köyleri ile birlikte 37 bin 200 insanı bağrına basıyor. 37 bin 200 nüfusu bulunan güzel ilçenin yaklaşık 300 bin gurbetçisi bulunması , verilen göçün ne seviyede olduğunu da gözler önüne seriyor.
Emirdağlılar sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da değişik ülkelerinde ve şehirlerinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Yaz aylarında hasretin bir nebze olsun bittiği Emirdağ, kış aylarının gelmesiyle derin bir sessizliğe bürüyor. Yazın sokaklarında insandan adım atılmayan Emirdağ, kış aylarında adeta kış uykusuna yatıyor. Ta ki yaz ayları gelip gurbetçileri ilçeye dönene kadar.
Gurbetçilerinin 100 bin kadarı ilçeye sınır komşusu olan Eskişehir'de yaşarken, bir o kadar kişisi de Belçika'nın Brüksel kentinde ikamet ediyor. Diğer kalan yaklaşık 100  bin gurbetçisi ise dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda.
Belçika'da Belediye başkanlığı, bölgesel milletvekilliği hatta bakanlık yapan Emirdağlılar, Brüksel kentinde oldukça söz sahibi.
Emirdağ'ın MHP'li Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın da tüm Emirdağlıları kucaklayan, onların birbirleri ile aralarında köprü olmaya çalışan bir Sosyal anlayış içerisinde hizmet vermeye çalışıyor.
Hizmet vermeye çalışıyor çünkü borç batağında devraldığı bir belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışırken, 'bu belediyeyi ayağa kaldırma' dercesine ilçeden neredeyse ayrılmayan müfettişler, belediye çalışmalarını oldukça yavaşlatıyorlar.
Gelen müfettişlerle birlikte ilçedeki belediye ve belediye başkanı hakkında ortaya atılan aslı astarı olmayan dedikodular ise belediye çalışanlarının şevkini kırıyor.
Bütün bunların yanı sıra yıllardır yapılamayanları yapan, Emirdağ'da ilklere imza atan bir belediye başkanı var; Uğur Serdar Kargın.
30 Milyonun üzerinde bir borçla devraldığı belediyede, bugüne kadar yapılan tüm hizmetlerin ana kaynağını ise tasarruf tedbirleri oluşturuyor. Belediye kaynaklarının bir kuruşunu bile zayi etmeyen bir ekip oluşturan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, tasarruf yapılarak bile neler yapılabileceğini adeta gözler önüne seriyor.
 
SAVURMA, ÇALMA, TASARRUF ET
 
Hisselerinin tamamının belediyeye ait olduğu "3 Hilal" şirketiyle parke yapım ve asfalt şantiyesini faaliyete geçiren Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, bölgenin en iyi ve en ucuz parkesini, bordürünü üretiyor.
Emirdağ Belediyesi bünyesinde bulunan Beton ve Parke Şantiyesinde üretimin tam kapasiteye çıkarıldı. Kurulduğu günden bu yana çevre belediyeler ve kişiler tarafından talep edilen beton parke taşlarına talep gün geçtikçe artıyor. Saatte 100 metrekare Parke taşı üretebilen şantiyede, 2 mikser ile hazır beton hizmeti de veriliyor.
Bugüne kadar belediye olarak yapılan tüm çalışmalarda 'Üreten Belediyecilik' anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, parke şantiyesinin faaliyete geçtiği geçtiğimiz yıldan bu yana Emirdağ'da cadde ve sokakların yapım, onarım ve tadilat masraflarının en aza indirildiğini söyledi.
Başkan Kargın; "Belediyemiz Beton ve Parke Şantiyesi bünyesinde almış olduğumuz sistem dahilinde bulunan beton karma makinesi yaklaşık olarak dakikada 1 metreküp beton imal ediyor. Ekipmanlarımız arasında iki adet 60 tonluk çimento silosu da yer alıyor. Şantiyemizi gün geçtikçe genişleterek hem vatandaşlarımıza hem de diğer belediyelere parke taşı verebileceğiz. Hazır beton konusunda da yeni alacağımız mikserlerle bölgenin hazır beton ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol alacağımıza inanıyorum" dedi.
 
EN GÜZEL GELENEK
 
Emirdağ Belediyesi bünyesinde kurulan Aşevi'nden ihtiyaç sahibi ailelere günlük 300 kişiye sıcak yemek yardımı yapılıyor.
Belediye Aşevi'nin hayırsever vatandaşların destekleriyle hizmet verdiğini hatırlatan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, "Belediyemiz bünyesinde kurulan Aşevi'nden gelen talepler doğrultusunda günlük ortalama 300 kişilik sıcak yemek yardımı yapıyoruz. Bu da hayırsever Emirdağlı vatandaşlarımızın destekleri ile gerçekleşiyor. İlçemizde yüzyıllardır süre gelen yardımlaşma geleneğinin halen devam etmesi bizleri mutlu ediyor. Bu geleneği de kaybetmeye hiç niyetimiz yok" diye konuştu.
Emirdağ Belediyesi Aşevi'ne gelebilen ihtiyaç sahibi öğrenci ve kişilere öğle saatlerinde sıcak yemek  hizmeti verilirken, evlerinden gelemeyenler için yemekleri evlere servis ediliyor.
Öte yandan Emirdağ'da cenazesi olan ailelerin acılarını paylaşmak ve onların bu acılı günlerinde yanında olabilmek adına Belediye Aşevi'nden sıcak yemek yardımı yapılıyor.
Cenaze evlerine masa ve sandalye yardımı dışında 50 kişilik sıcak yemek yardımı da yapan Emirdağ Belediyesi, bu hizmetlerinden dolayı da vatandaşların takdirini kazanıyor.
Öte yandan Aşevi'ne yardımda bulunan kişiler adına her Perşembe günü Kur'an-ı Kerim okutuluyor.
 
GEÇMİŞE SAYGI
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk icraatlardan biri olan Mezarlıkların yenilenmesi, düzenlenmesi ve temizliğinin sürekli yapılması vatandaşların takdirini kazandı.
Yeni bir görünüm kazandırılan Mezarlıklardaki çalışmalar "Geçmişe saygısı olmayanın geleceğine saygısı olamaz" prensibinden yola çıkılarak yapıldı.
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, "Ebediyete intikal eden yakınlarımızın mezarlarını ziyaret etmek, onlara dua ve niyazda bulunmak hem kültürümüzün hem de inancımızın bir gereğidir. Bu nedenle mezarlıklarımızın temiz ve düzenli olmasının bizim inancımız ve kültürümüzde ayrı bir önemi var" derken, çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise mezarlıkta daha önce yapılan düzenlemelerin geniş çaplı temizliklerle devam etmesini memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.
 
EMİRDAĞ'DA BİR İLKE İMZA ATILDI
 
Emirdağ Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yaptığı çalışmalarını Fadime-Derviş Uyar Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni kazandırmasıyla sürürdü.
Oldukça modern bir binada hizmet veren Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.  Uzman personeller eşliğinde 3-6 yaş gurubuna eğitim veren Kreş'teki minikler, sosyal ve kültürel etkinliklerle de göz dolduruyorlar.
Kreşteki minikler Öğretmenleri Tuğba Kuş, Zilfi Morca ve Filiz Burcu Özkan'ın gözetiminde her geçen gün geleceğe emin adımlarla ilerliyorlar.
Emirdağ Belediyesi Fadime-Derviş Uyar Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 40 öğrenciye hizmet veriliyor.
Öte yandan Kreş'in üst katında bulunan bilgisayar odaları ile de köy çocuklarının etüt yapmaları sağlanıyor.
 
TEMİZLİK YILI İLAN EDİLDİ
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın 2016 yılını Temizlik Yılı ilan ederek ilçede büyük bir temizlik seferberliği başlattı.
Temizlik ekibinin her türlü eksiği giderilerek ilçe sokak ve caddelerinin pırıl pırıl olması sağlandı.
İlçedeki her mahallenin belirli saatlerde çıkaracakları çöplerini poşetlerle dışarıya bırakmaları sağlandı. İlk kez vakumlu süpürge makineleri ile temizliğe başlanan Emirdağ ilçesinde 2016 yılının Temizlik Yılı ilan edilmesi vatandaşlardan da büyük destek aldı. Her türlü yanlış davranışlarda Belediye Zabıta ekiplerine ihbarda bulunan Emirdağlılar, Temizlik Yılına en çok sahip çıkanlar oldu. Temizlik çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da titizlikle devam etmesi için tüm önlemler alındı.
 
ALT YAPI ÜST YAPI BİRLİKTE YÜRÜYOR
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın aldığı prensip kararıyla belediye çalışmalarında tasarruflu olmayan bir işe imza atılmıyor.
İlçede yıllardır bakımsız kalan sokak ve caddelerde devam eden parke döşeme çalışmaları alt yapısı olmayan sokaklarda yapılmıyor. Parke döşemesi yapılacak sokaklarda öncelikle alt yapı çalışmaları tamamlanıyor ardından parke döşeme çalışmaları yapılıyor.  Parke döşeme çalışmaları yapılan cadde ve sokaklarda üst yapı, çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmaları yapılarak çalışmalar tamamlanıyor. Yapılan çalışmaların tamamı belediye imkanları ve belediye personeli tarafından yapılıyor.
 
HER CANLIDAN SORUMLUYUZ
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın talimatlarıyla yapımına başlanan Hayvan Barınağında sona gelindi.
Kısa bir süre sonra tamamlanması beklenen Hayvan Barınağında, hayvanların hayatlarını daha iyi sürdürebilmeleri için her türlü imkan sağlanacak.
Hayvanların doğal bir ortamda yaşayabileceği gibi düzenlenen barınakta 5 adet doğal yaşam alanı bulunacak.
Yaş gruplarına göre ayrılacak hayvanlar için farklı bölümler olacak, bunun yanı sara analı yavrulu bölmelerin de yer aldığı barınakta bakıma muhtaç yavru hayvanlar, annelerinden ayrılmadan yaşam odalarında kalıp gerekli bakımı görebilecek.
Barınağın tamamen doğal ortam olarak hazırlandığını belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, "Tamamen doğal ortamda yaşayacak hayvanlar için her zaman bir veteriner hekim de görevlendirilecek. Doğal ortamdan çıkarılmadan sadece etrafı tel örgülerle örülen hayvan barınağında yağmurlu havalarda korunmaları için yaşam odaları bulunuyor”  dedi.
 
ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ
Göreve gelmesinin ardından Belediye'nin 30 milyonun üzerinde bir borcu olduğunu öğrenen Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, bugüne kadar 'Enkaz devraldık' edebiyatı yapmadıklarını, borçların da yarısını ödediklerini söyledi.
Başkan Kargın, "Belediye hizmet binamızın vatandaşlara en iyi hizmet verebilmesi için vatandaşların ağırlık olarak muhatap olduğu birimleri zemin kata taşıyarak, vatandaşın işlerinin biran önce bitmesi  sağladık. Tüm personelimiz yaptığı işlerde öncelikle tasarrufu göz önüne alarak çalışıyor. Yaptığımız tasarruflarla hem geçmiş dönem borçları ödüyoruz hem de yatırım yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 
15 MÜFETTİŞ AĞIRLADIK
 
Göreve gelmesinin ardından muhalefet partisi olmasının sıkıntılarını yaşayan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, asılsız yapılan ihbarlar neticesinde 2 yıl içerisinde 15 Müfettiş tarafından denetlendiklerini söyledi.
Başkan Kargın, "Gelen müfettişler aynı zamanda bilir kişilerle çalıştıkları için birimlerimiz ve birim müdürlerimiz müfettişlere dosya hazırlamaktan işlerini yapamaz hale geldiler. Bizim alnımız açık. Yaptığımız tüm hizmetlerde hakkaniyet ve milletimizin çıkarlarını ön planda tuttuk. Kısacası 'koruk yemedik ki dişimiz kamışsın' diyoruz" diye konuştu.
 
GÖKTÜRKÇE LEVHA
Emirdağ Belediyesi şehir girişlerinde bulunan "Emirdağ" levhalarına Göktürkçesini ekledi.
İlçenin tanıtımı için her türlü çalışmaya destek veren Emirdağ Belediyesi, şehrin giriş noktalarına ´Emirdağ´ı Seviyoruz´ anlamına gelen kalp ve Emirdağ yazılarını yerleştirdi.
Şehir girişlerine yerleştirilen yazılara Göktürk Alfabelerince de yazılan "Emirdağ" levhaları eklendi.
Emirdağ'ın Afyonkarahisar, Bolvadin ve Çifteler giriş kavşaklarına konulan kalp ve Emirdağ yazıları, tamamen belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyelerinde yapıldı.
Vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanan Emirdağ yazıları, şehre gelen misafirler için de dikkat çekiciliğini koruyor.
 
Editör: Haber Merkezi