Kargın, Son Noktayı Koydu

Geçtiğimiz hafta içerisinde Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilmesinin ardından gözler Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'a çevrildi. Bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam eden Kargın'ın iktidar partisi AK Parti'ye geçeceği söylentilerine son noktayı koydu.

Adaletine İnanmadığım İktidarın Güdümünde Olmam

Katıldığı bir internet yayınında soruları cevaplayan Kargın, AK Parti'ye geçecek mi sorusuna şöyle cevap verdi; "Son zamanlarda bana en çok sorulan bir soru bu. Uğur Serdar Kargın'ın bir tarzı var. Bugüne kadar herkesin belleğinde yer etmiştir. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmış bir insan değilim. Ben zoru seven bir insanım. Zorluklarla mücadele etmeyi seviyorum. Ben adaletine inanmadığım iktidar partilerinin -her kimse bu- güdümünde hareket edebilecek bir insan değilim. Fikriyle değil sadakatiyle öne çıkan ve kurşun asker değilim. 44 yaşındayım, bu güne kadar tarzımı hiç değiştirmedim, değiştirme taraftarı değilim."

İhraç sebebiyle ilgili olarak "İhraçlar birlikte kesinlikle ve kesinlikle bir zemin oluşturma, bahane üretme, geçerli bir sebeple iktidar partisine geçmek hamlesi değildir. Bu hareketin Milliyetçi Hareket Partisinin manevi şahsiyetiyle hiçbir bağlantısı yoktur. Bu hareket MHP'yi yönetenlerin tarzına karşı alınan bir harekettir. Gücünü Türk milletinden ve kutsal değerlerinden alan MHP'ne maksat zarar vermek değildir. Ben ülkücü bir insanım, MHP'ye üye ve delege olmayan bir MHP'liyim. İhracı olan birisi bunları söylememeli ama budur düşüncem. Ben kendimi başka partiye geçersem inkar etmiş olurum. İktidar, hatalı yönetimle değişme noktasına gelmiştir. İktidar zaten değişecektir. MHP iktidara koşmaktadır. Başka partiye geçmek gibi düşüncem olmadığı gibi MHP'ye gönül bağım-bağlılığım devam edecektir. İktidara gelen MHP'yi ben de eski bir MHP'li olarak gururla seyredeceğim. MHP, ihracım neticesinde ne ben ne de MHP şerefinden hiçbir şey kaybetmemiştir. MHP'nin davası büyüktür. Ne yöneticileriyle değersizleşir. Bu durumdan farklı bir sonuç ortaya çıkmasın. Uğur Serdar Kargın dik duruşuna kurban gitmiştir. İktidar partisinin yapamadığı hizmetleri Emirdağ'da MHP'den seçilmiş bir belediye başkanı olarak biz yapıyoruz."dedi.emirdag.gen.tr

Editör: Haber Merkezi