EROĞLU: Yolsuzlukla En Büyük Mücadele Eden Biziz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "IMF'ye borcu olmamak çok büyük bir imkandır. Bu, bütün dünyanın dikkatini çekti. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin planları ortaya çıktı. Bu plan geçmişten beri var. Yolsuzlukla en büyük mücadele eden biziz. Yolsuzluk varken Merkez Bankasının kasasında 130 milyar dolar birikir mi? Yolsuzluk olsa bu kadar borç nereden ödenecek?" dedi.
Türkiye'nin büyümesinden bütün dünyanın endişe duyduğunu söyleyerek, "17 Aralık'ta bir operasyon yaptılar, güya Türkiye'nin önünü 'yolsuzluk' adıyla kesecekler. İrtica dediler olmadı, başörtüsü dediler tutmadı, şimdi de 'yolsuzluk.' Halbuki yolsuzlukla en büyük mücadele eden biziz" dedi.
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Emirdağ ve Avrupa'daki Emirdağlılarla gurur duyduğunu söyledi. Daha önce aday tanıtım töreni yaptığını ancak ilçelere giderek belediye başkan adaylarını tanıtmak istediklerini dile getiren Eroğlu, eşiyle birlikte yola çıktıklarını ve Emirdağ'a geldiklerini ifade etti.
Eroğlu, 30 Mart seçimlerinin bir Milat olduğunu anlatarak, "Tarihimize bakıldığında bazı dönüm noktaları vardır. 30 Mart'ta bizim tarihimizde bir milattır. Bunu en çok takdir edecek Emirdağ'daki kardeşlerimizdir. Türkiye'nin değişimini en iyi bilen bence Afyonkarahisar ilçelerinde tek ilçe var o da Emirdağ'dır. Sürekli Avrupa'da olan Emirdağlılar var" diye konuştu.
Dünyada başı dik bir Türkiye'nin olduğunu anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:
"IMF'ye borcu olmamak çok büyük bir imkandır. Bu, bütün dünyanın dikkatini çekti. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin planları ortaya çıktı. Bu plan geçmişten beri var. Haçlı seferleri boşuna mı yapıldı. 'Böl, parçala ve yut' planıyla Şark meselesini boşuna mı yaptılar. Türkiye'nin büyümesinden, bütün dünya endişe duyuyor. Geçmişte birtakım darbeler oldu. Rahmetli Adnan Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler. Şimdi de 17 Aralık'ta bir operasyon yaptılar, güya Türkiye'nin önünü 'yolsuzluk' adıyla kesecekler. 'İrtica' dediler olmadı, 'başörtüsü' dediler tutmadı, şimdi de 'yolsuzluk'. Halbuki yolsuzlukla en büyük mücadele eden biziz. Yolsuzluk varken Merkez Bankasının kasasında 130 milyar dolar birikir mi? Yolsuzluk olsa bu kadar borç nereden ödenecek?"
Emirdağ'ın bir eğitim merkezi haline geldiğini dile getiren Eroğlu, hızlı trenin yakın zamanda ilçeye de geleceğini, burada bir istasyon yapılacağını aktardı.
Eroğlu, konuşmasının ardından Emirdağ'ın mevcut belediye başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Cengiz Pala'yı ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı
Editör: Haber Merkezi