Emirdağ’lı Kendi Havaalanını Yapacak Kadar Kapasitesi Var
Emirdağ'lılar kendi özel havaalanlarını yapacak kapasiteye sahiptirler. Bunun bilincindeyiz. Eskişehir havaalanına sadece Emirdağ'lıların uçtuğunu bilmekteyiz. O zaman niye Emirdağ'a kendi havaalanımızı yapmıyoruz? 3KM lik pisti yapamayacak kadar, yada terminal binası yapamayacak kadar potansiyelimiz yok mu?
Emirdağ'lı avrupa da 200 bin kişi var. Haftada 3 gün Eskişehir havaalanına 3 uçak Belçika'dan iniyor ve dönüyor. Yani yolcu Emirdağ'lı. Bırakın artık devletten havaalanı yapmasını istemeyi. Devlet zaten zafer havaalanını özel şirkete yaptırdı. Devlet kendisi yapmadı. Eskişehir havaalnında çektiğimiz sıkıntıları artık yaşamayalım. Biz kendimiz yaparız. Bu hayal değil. 3 KM pisti yapamayacak kadar aciz bir Emirdağ'lı değiliz. Hem de alasını yaparız.
Her avrupadaki hemşerimizde yapılmasına katkıda bulunur ve kendi iş adamlarımız da içerisindeki işletmeleri işleterek paralarına para katarlar. EMİRDAĞ'lılar KENDİ POTANSİYELLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER...YABANCILAR, SAĞIR SULTAN DUYDU POTANSİYELİMİZİ BİR BİZ FARK EDEMEDİK. TÜRK HAVA YOLLARI uçağına EMİRDAĞ ismini koyuyor, niye? Emirdağ üzerinde THK nun pilotu uçuyor ve Emirdağ’ın havasahasının, teknik olarak çok iyi bir hava koridoruna sahip olduğundan bahsediyor. Ama artık bunun farkına varmamız lazım .
Kendi havaalanımızı yaparak yollardaki rezilliğimize son vermek istiyoruz. Kapıkuleden 17 saatte geçen vatandaşlarımızın çektiği rezillikler hep uçak paralarının yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Emirdağ'a havaalanı yapılırsa vatandaşlar kooperatif gibi kendi havayolu şirketini de kurarlar. Zaten avrupada isim yapmış Hollanda'nın şimdi tek kendi havayolu şirketi Corendon Emirdağ'lı.
Yani şunu demek istiyorum, kendi havaalanımız ve kendi şirketlerimizle daha ucuza memleketimize gelebiliriz ve bu potansiyel biz EMİRDAĞ'lılarda var. Hem sermaye hem işletme olarak bunu yapabilecek kapasitemiz var. Altıntaş tarlasının ortasındaki havaalanından ve Şırnak havaalanından hiçbir eksiğimiz yok. Hatta fazlamız var, Yolcumz var, işletmecimiz var, yerimiz var. HAYDİ BUNU CANLANDIRALIM...Bizim bizden başka, BELÇİKA'Lı EMİRDAĞ'lılardan başka, bizi kimsenin düşünmediği ortaya çıktı...Şimdiye kadar hep döviz ve girdi üzerinden yapılan hesaplarla biz bu hale geldik.
Otel yapacak iş adamımız var da, havaalanı yapacak işadamlarımız mı yok ? Çok gözümüzde büyüttüğümüz kadar byük bir yatırım değil. 3KM yol yapan bir belediyemiz var. Zafer havaalnın pisti 3KM. Terminal , Otel kadar büyük bir bina değil. Lojistik destek alacak her yer var. Artık avrupada ucuz ve fazla yorulmadan memleketimize yolculuk yapmayı hakettik...
Şimdi sizden aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. Gazipaşa Butik havaalanı. Pist 2KM , Terminal çok çok küçük ve oraya yolcu taşıyacak firma Emirdağ'lı işadamının CORENDON havayolları. Yıllık kapasite 500 bin. Biz çevre il ve ilçeler ile bu rakamın hayli hayli üzerine çıkarız. Havaalanı yapmak hayal değil...Yeterki biz isteyelim...GAZETETURK.BE/ NECDET ÖZKAN
Editör: Haber Merkezi