EMİRDAĞLI HANIMLAR ÇANAKKALE’DE

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN’ ın ’’O gün biricik evladını kınalayıp vatanda kurban olsun diyen anneyi, hayat arkadaşını geri dönmemek üzere ölüme yollayan ve bir ömür dul kalan sevgiliyi, hasretle türkü yakan ve ağıt söyleyen yavukluyu, cephede dedesi, babası kaybolan öksüz ve yetim çocukları yüzyıllar boyunca tarih sahnesinden hiç silinmeyecek olan destanın 100. yılı şerefine nail olduğumuz bu yılda Çanakkale’ye göndereceğiz.” demesiyle birlikte 29 Mart 2015 gecesinde 7 otobüs yaklaşık 350 bayan Emirdağ Belediyesi’nin organizasyonuyla Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’ndan coşkulu bir kalabalıkla Çanakkale’ye uğurlandı.

Çanakkale destanının 100. Yıl anısına cennetmekan şehitlerimizi manevi huzurlarına bir ziyaret gerçekleştirdi. Sabah saatlerine doğru Çanakkale’ye intikal eden Emirdağlı hanımefendiler , rehberler eşliğinde bundan 100 yıl önce Çanakkale’de düşmana karşı verilen amansız mücadeleye yerinde tanıklık etmeye başladılar. Koca Seyit anıtı, 57. Piyade Alayı Şehitliği , Şehitler Abidesi , Soğanlıdere şehitliği ,Eceabat, Kilitbahir, Şahindere şehitliği, Bigalı köyü , Conk bayırı , Truva atı , Çanakkale Çarşısı ve Aynalı Çarşı ziyaret edildi. Emirdağlı hanımefendiler Çanakkale Şehitliklerini gezerken duygu dolu anlar yaşarken şehitlerimizin ruhları için dualar ettiler.

HANIMEFENDİLERDEN BAŞKAN KARGIN’A TEŞEKKÜR

Şehitlikleri hayranlıkla ve ilgiyle takip eden Emirdağlı hanımefendiler , Çanakkale Destanı’nın 100. Yılında asırlar boyunca unutulmayacak ve tarihin dönülmez noktası özeliğini taşıyan yerleri ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ederken, kendilerine bu imkanı sağladıkları için Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN ve yetkililere teşekkürleri ilettiler. Çanakkale’yi ilk defa ziyaret edecek olan hanımefendilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Emirdağlı hanımefendilere ziyaret boyunca Emirdağ Belediyesi Meclis Üyeleri Selahattin AVCI ve Vahit ÜNVER eşlik etti.Çanakkale ziyaretinin tamamlanmasının ardından 30 Mart 2015/Pazartesi günü Çanakkale’den hareket eden kafile 31 Mart 2015 sabah saatlerine yakın Emirdağ’a ulaştı.

BAŞKAN KARGIN:”HANIMEFENDİLERİMİZİN EMİRDAĞ BELEDİYESİNE GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEVECCÜH SORUMLULUĞUMUZU DAHA DA ARTTIRIR”

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN konuyla alakalı yapmış açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.”Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel Emirdağlı kadınlarımızı bu kahramanlığın ve destanın muhteviyatını yerinde yaşamaları için böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmeyi uygun gördük.Öncelikle yol boyunca kazasız ve belasız Emirdağ’a ulaştıkları için Cenab-ı Allah’ şükürler olsun.Emirdağlı hanımefendilerimizin düzenlemiş olduğumuz organizasyonlara yoğun ilgi göstermesinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.Onların ilgisi ve özverisi bizim sorumluluğumuzu daha da artıracaktır.Kadınlarımız için gerçekleştirilecek projelerimiz son bulmayacaktır.Her zaman hizmetin en iyisine layık olduğunu düşündüğümüz vatandaşlarımız için projelerimiz artarak devam edecektir. Hanımefendilerimizin ,Çanakkale’deki hissiyatı ve duyguyu yakından tanımalarına ve cennetmekan şehitlerimizin ruhlarına bir fatiha göndermelerine vesile olmak bizlerin adına mutluluk ve onur vericidir.” dedi

Editör: Haber Merkezi