Emirdağ’da Şeb-i Aruz Konseri

Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Organizasyonu ile gerçekleşen Konser’de Eskişehir Mevlevihane Derneği Korosu  Emirdağlıları büyüledi.

Emirdağ Belediyesi, 20 Aralık Cumartesi günü Saat 19:00’da  Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a kavuşma gecesi olan  Şeb-i Aruz’u, Eskişehir Mevlevihane Derneği Korosu ekibinin icra ettiği Tasavvuf müzikleri muhteşem bir konser gerçekleşti.

Emirdağ Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, Koronun Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinin seçkin eserleri seslendirildi.  Mevlevilikte addedilen ney sazı modern bir düzenleme ile farklı enstrümanlarla bir araya geldi.

 Konserde Hz. Mevlana’ya ilham kaynağı olan Hz. Şems-i Tebrizi’nin eserlerinden ve öğretilerinden, söze dökülen eserlerle Emirdağlıları büyüleyen konsere Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çubuk ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhteşem bir gecenin yaşadığı  Konserde izleyicilerin memnun olduğu söze döküldü. Emirdağ Belediye Başkanı, Mevlevihane Derneği Koro üyelerini tek tek tebrik ederek,”Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri rahmetle anıyoruz. Mevlana düzenlediğimiz gezi programının ardından, şehrimizde yaptığımız  Mistik konserle vatandaşlarımızı mutlu etmenin gururunu yaşıyoruz. “dedi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi