Emirdağ’da engelliler haftası etkinliği

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Emirdağ ilçesinde bir etkinlik düzenlendi.
Emirdağ Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen etkinliğe Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Emirdağ Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunuculuğu de engellilerin yaptığı etkinlik, Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte Şehitler için bir de Kur'an-ı Kerim okutuldu, çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 
"GÖRMEZDEN GELİNEBİLECEK DEĞİLSİNİZ"
Etkinlikte konuşan Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, 4 yıldır Emirdağ'da görev yaptığını hatırlatarak, engelliler için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirtti.
Engellilerin sorunlarıyla ilgilenmenin sadece Emirdağ Kaymakamlığı veya Akın Ağca'nın meselesi olmadığının altını çizen Kaymakam Ağca, bunun toplumun bir meselesi olduğunu ifade etti.
Kaymakam Akın Ağca, "Devletimiz bu sosyal yarayı gidermek için önemli ölçüde çalışmalarını yürütüyor. Önümüzdeki yıllarda bu konulardaki çalışmaların daha artarak devam edeceğine inanıyorum. Türkiye'de 8 milyon engelliden söz ediliyor. Bu 8 milyon kişi istenilse de görmezden gelinebilecek bir rakam değil. Sizlerin gibi derneklerin olması da engellilerin sesinin daha gür çıkmasını sağlayan bir unsur. bu sebepten dolayı bizim yaptıklarımızdan ziyade sizin yaptıklarınız daha önemli diye düşünüyorum. Sizlerin STK olarak bir arada olmanız ve yaptığınız çalışmalarda başarı göstermenizden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah sonraki yıllarda da bu başarınızı devam ettirirsiniz. Bizler de Kaymakamlık olarak, Belediye olarak, Sosyal Yardımlaşma olarak elimizden gelen desteği vermeyi sürdürürüz" dedi.
Kaymakam Akın Ağca, etkinlikte olmaması nedeniyle Emirdağ'daki engellilere sürekli tekerlekli sandalye ve diğer desteklerini esirgemeyen EYAD yöneticilerine, EYAD'a destek veren işadamlarına ve hayırseverlere de ayrı ayrı teşekkür etti.
 
"HER İKİ EVDEN BİRİNDE ENGELLİ VAR"
İstatistiklere göre Türkiye ortalamasında her iki evden birinde bir engelli bulunduğunu ifade eden Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk ise engellilerin ekonomik boyuttan çok sosyal desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Öztürk, "Belediye olarak her zaman engellilerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Esas engelliliğin engellilere sahip çıkmayan, onları kardeş olarak görmeyen, onları desteklemeyen kişilerin engelli olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
"ASIL ENGEL SEVGİYİ PAYLAŞMAMAKTIR"
Etkinlikte yaptığı konuşmasına Yunus Emre ve Mevlana'dan okuduğu şiirlerle süsleyen Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Şahbaz, esas engelin sevgiyi paylaşmamak olduğunu söyledi.
Şahbaz, "Kısa ömrü hayatımızda iyi şeyler yapabilirsek ne mutlu bize. Bu iyi şeylerden bir tanesi de bizim gibi olmayan engelli kardeşlerimizi hatırlamak, asıl engelin ise sevmesini bilmemek ve sevgiyi paylaşmamaktır" diye konuştu.
Emirdağ'da yaşayan engellilere verilen vaatleri yerine getirememenin üzüntüsü içerisinde olduğunu belirten Dernek Başkanı Ahmet Şahbaz, Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle engellilere daha iyi hizmet verileceğini ümit ettiklerini ifade etti.
Emirdağ Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, katılımcılar canlı müzik eşliğinde eğlendiler.
 
Editör: Haber Merkezi