Emirdağ'a Yurt Müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nun Gömüye yaptığı ziyaretlerin ardından Emirdağ’a sürprizlerini açıklamaya başladı. En son Gömü Belediyesi’ne yapılan ziyarette AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnş.Yük.Müh.Serkan Koyuncu ile bir süre özel olarak görüşen Bakan Eroğlu, Emirdağ’da eğitimin gelişmesi adına çalışmalara olumlu yanıt verdi.
Emirdağ’da lisede eğitim gören kız öğrencilere yönelik bir devlet yurdunun olmadığını ve Emirdağ’da eğitimde acil eksikliklerden birisinin yurt ihtiyacı olduğunu Bakan Eroğlu’na ileten AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Koyuncu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Koyuncu yaptığı açıklamada “Emirdağ’daki eğitim bizim önem verdiğimiz
konular üzerine yer alıyor. Sayın Bakanımız Prof.Dr.Veysel Eroğlu hocamızın Gömü’ye yaptığı ziyarette kendisine Emirdağ’daki ortaöğretim kız yurdu ihtiyacından bahsettik ve çok kısa bir sürede bize gerekli ödeneğin çıkarılmasını sağladığı için kendisine teşekkür ederiz.” Dedi.
Emirdağ’a yapılması planlanan 200 kişilik ortaöğretim kız yurdu için gerekli yer belirleme çalışmalarının Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığını dile getiren Koyuncu “2015 yılından önce ihaleye çıkılacak olan devlet yurdu için ayrılan 4,5 milyon TL ödeneğin ilk kısmı olan 750 bin TL bütçe ilgili kurumumuza çıkarılmıştır. Emirdağ’a hayırlı olsun. Yeni Türkiye yolunda, durmak yok yola devam.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi