Emirdağ Vergi Rekortmeni Başkan Kargın’ın Şirketine ‘DAVETİYE CEZASI!’

 Emirdağ’da  açıklanan vergi rekortmenleri sıralamasında birinci olan ve Afyonkarahisar’ı Mermer sektöründe üst sıralara taşıyan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın aile şirketine linç girişimine devam ediliyor. Ard arda Emirdağ Kurumlar Vergisi Rekortmeni olarak birinci sıraya oturan Başkan Kargın’ın şirketi Belediye teftişine de konu olmuştu. Şimdi birinci olan şirketi Afyonkarahisar’da düzenlenen yemekli törene davet etmeyerek Siyasi bir karar ortaya konuldu.

Afyonkarahisar’da  açıklanan vergi rekortmenleri sıralamasında Emirdağ’da kurumlar vergisi sıralamasında  birinci olan ve il genelinde mermer sektöründe gösterdiği başarılı ihracatları ile sektörü üst sıralara taşıyan Başkan Kargın’ının aile şirketi, geriye dönük yaklaşık dokuz yıldır kurumlar vergisinde Emirdağ birincisi olarak adını onur listesine yazdırıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın Kargın “Emirdağ’da  kurumlar vergisinde birinci olmaktan  dolayı hep gurur duyuyoruz. Mermer sektöründe başarılı bir çalışma sürdürüyoruz. 9 yıldır ticaretin içerisinde bulunmamıza rağmen son 1 yıldır Şirket ortağı Uğur Serdar Kargın’ın siyasete girerek Belediye Başkanı seçilmesiyle ,siyaseti hezimete uğrayanların komploları ile karşı karşıyayız. Şirketlerimizin 9 yıldır Emirdağ kurumlar vergisi birincisi olduğu Avrupa dahil tüm sektörce bilinmektedir.Bu başarı şirketimizin çalışma prensipleri ve devlete olan sevgimizin ürünüdür. Her yıl başarımızı açıklayanlar , Uğur Serdar Kargın’ın Belediye Başkanı olmasıyla birlikte bu başarıya gölge düşürmek istemektedirler. Şirketlerimizin hesapları açık olup Devletin kurumları tarafından ödüllendirilirken, siyasi hezimete uğrayanların şirketlerimizi hedef tahtası haline getirdikleri açıkça görülmektedir.  Belediye teftişlerinde şirketlerimiz Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ından dolayı şikayet konusu edilmiş, şirketlerin hesapları vergi usulüne aykırı çalıştığını iddia edenler, şirketin ortağı olan fakat Belediye Başkanı seçildikten sonra şirketlerde aktif yönetimde yer almayan Uğur Serdar Kargın’ı siyasi bir linçe götürmek isteyenler ne yazık ki, şirketlerimizi karalamaktadırlar. Kendi karalamalarına maalesef Vergi Rekortmenliği sıralamasında birinci sıraya yıllardır oturmamızda dolayı bu duruma çözüm bulamamışlardır. Siyasi baskıyla Afyonkarahisar İl genelinde yapılan yemekli ödül töreninde tüm rekortmenler davet edilirken, Emirdağ Kurumlar Vergisi Birincisi olan şirketimizi Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’dan dolayı davet edilmemiştir. Bir yandan ödüllendirirken, diğer yandan ‘ Davetiye Cezası’ ile karşı karşıya bırakıldık. Tüm olumsuzluklar şirketlerimizin gelecek yıllarda da Kurumlar Vergisi birincisi olma arzusunu öteleyemeyecektir.dedi.

AFYONKARAHİSAR SİYASİLERE TEPKİ

Ticaretteki bu başarımızın ardında siyasette de başarı gösteren şirket ortağımız Uğur Serdar Kargın’ın Emirdağ Belediye Başkanlığı makamında oturması hazmedilememektedir.

Afyonkarahisar siyasetine tepki gösteren Osman Aydın Kargın, “Siyasetin Emirdağ’a hiçbir faydası yok. Siyasi irade Emirdağ hezimetinden dolayı ajandalarından Emirdağ’ını silmişlerdir.Siyasi irade Emirdağlılara,seçim kaybettirdikleri için tepkilerini her ortamda söylemektedirler. Tüm bu olumsuzluklarda şirketlerimize iftira atarak hak etmediğimiz bir tutumla karşı karşıyayız. Siyasi karar doğrultusunda hareket ederek ‘ Davetiye cezası!’ verenler,unutmasınlar  bu tavır şirketlerimize değil, Afyonkarahisar’ da Mermer sektörünü üst sıralara taşıyan Emirdağ Ticaretine yapılan haksızlıktır. Bizler şirketlerimizin başarısını Avrupa’ya duyurmuşuz, Emirdağ’ımızı en iyi şekilde, dürüst bir ticaret anlayışı ile geleceğe taşımaya söz vermişiz, bir  salata tabağını tatmasak da olur. “ diye tepkilerini dile getirdi.

2014 Yılında yine bir şirketlerinin Kurumlar vergisi birincisi olduğunu gelecek yılda düzenlenecek törenlerde şirketimize yer verilmeyeceği kanısındayım diye sözlerine devam eden Osman Aydın Kargın, “ Bizleri toplantıda görmek istememeleri değil Emirdağ’ını görmezden gelmelerini karşıyız. Bu tavrı siyasete bulaştıranlar, Emirdağ’ının ticari hayatına kasten küçük düşürmüşlerdir”.

 Emirdağ Belediyesi teftişlerinde yer alan Şirketlerimizin hakkını ve hukukunu korumak adına iftira atanlar hakkında yasal işlemleri başlatacaklarını söyleyen Osman Aydın Kargın,” Gelecek yıllarda da şirketlerimiz vergisini en iyi şekilde ödeyerek, vicdanlarda ödüllerini alacaktır. Bizi yok sayanlar unutmasınlar ki, Emirdağ ve Emirdağlılar Siyaset üzeri insanlardır. Gün gelir bu haksızlıkları cevabını gerektiğinde verecektir.” Diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi