EMİRDAĞ SPOR’LU MİNİKLERE BRÜKSEL’DE SEVGİ SELİ

European Crossing Cup ‘Avrupa Minikler Futbol Turnuvası’ maçları için Türkiye’den Beşiktaş ile birlikte davet edilenEmirdağsporminiklerine turnuvanın sona ermesine rağmen Belçika’da yaşayan Emirdağlılar bir dakika olsun Emirdağ Spor kafilesini yalnız bırakmıyorlar. Brüksel’in Türk mahallesi olarak adlandırlan Schaerbeek ve Saint Josse belediyelerinde yaşayan Emirdağ’lılar adeta minik sporcuları misafir etmek için yarışıyorlar.

Turnuva bitiminde İş adamlarıı Behçet Bulduk, Olcay Çivrilli tarafından sabah kalvaltılarında ağırlanan minikler, Scharbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse’yi makamında ziyaret ettiler. Öğleden sonra Pörnek Köyü Derneği yöneticileri tarafından  Crossing Klup başkanı Erdal Şevik ve Emirdağ Spor heyeti öğle yemeğinde misafir edildiler. Place Howart meydanında Emirdağ Spor formalı minikleri gören Emirdağ’lı vatandaşlar miniklere büyük sevgi ve ilgi göstererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

EMİRDAĞSPOR BAŞKANI A.KADİR KARATAŞ: “BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR”

Turnuvayı ve Belçika’daki günlerini değerlendiren emirdağ Spor kulü başkanı Abdil Kadir Karataş,“Çok büyük bir turnuvaya katıldık. Mükemmel bir ortam vardı. Turnuva boyunca ve sonrasında  Belçika’daki hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Burada sanki kendi evimizde gibiyiz. Bu turnuva çocuklarımız için çok güzel bir turnuva oldu. Ben bu turnuvaya katılmamızda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizi buraya davet eden kulüp yöneticilerine, burada siyaset yapan hemşerilerimize ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI KÖSE: GURBETÇİ ŞENLİĞİ’NE FUTBOL TURNUVASI DAHİL EDİLSİN

Emirdağ Spor Başkanı Abdil Karataş ve Antrenör Kaan Gürkan ile  minikleri makamında kabul ederek, Belediye hizmet binasını gezdirip,günün anısına tüm çocukları madalya ile ödüllendiren Scharebeek Belediyesinde gençlik ve spor’dan sorumlu başkan yardımcısı Sait Köse “ Belediyemiz sınırlarında düzenlenen turnuva için şehrimizde misafir ettiğimiz Emirdağ Sporlu gençlerimizle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gençlerin daha yakından kaynaşmalarını sağlamak için her yıl Emirdağ’da düzenlenen ‘Gurbetçi Şenliği’nde birde futbol turnuvası düzenlenmesi için buradan teklifte bulunuyorum. Avrupa’nın her ülkesindeki yaşayan Emirdağlıların kuracakları takımlarla düzenlenecek turnuva sonunda yapılacak ödül töreni ve konserle yurtdışındaki Emirdağ’lıların her yıl buralara gelmesi için yeni bir imkan sunmuş olur.Bu önerimi geçmiş belediye başkanlarının hepsine sunmama rağmen; şimdiye kadar uygulanamadı. Ancak ben inanıyorum ki mevcut belediye başkanımız Uğur Serdar Kargın bu önerimizi dikkate alır. Biz yapılacak organizasyona katılmayı ve her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Şükrü Sağlam-BelTurkHaber

Editör: Haber Merkezi