EMİRDAĞ, İGM ADAYLARI BELİRLENDİ
Emirdağ’da partilerin Belediye Başkan Adaylarının belli olmasının ardından partilerin Belediye Meclis Üyeleri Adaylarını ve İl Genel Meclis Üyeleri Adaylarını ilçe seçim kuruluna vermelerinin bugün son günü.
Yerel seçimlere iki aydan kısa bir süre kala YSK'nın seçim takvimi de işlemeye devam ediyor. Yarın saat 17'ye kadar partiler Belediye Meclis Üyesi Adaylarını ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarını ilçe seçim kuruluna verecekler.
CHP ve MHP'de İl Genel Meclis Üyesi adayları belirlenmiş durumda. CHP'nin İl Genel'de 1. Sıra Adayı Bekin ŞAHAN (Veteriner Hekim) , 2. Sıra Adayı Mehti SARITAŞ (Muhasebeci), 3. Sıra Adayı ise Ramazan DURAN olarak belirlenmiş durumda.
MHP'de ise İl Genel'de 1. Sıra Adayı Aşağıpiribeyli Belediye Başkanı Recep ÇELİK, 2. Sıra Adayı MHP Belediye Meclis Üyesi Orbay DİVRİKLİ, 3. Sıra Adayı ise Ülkü Ocakları Eski Başkanı Musa DEMİREL.
YUSUF DEMİR HARCANDI MI?
Bunun yanında AKP'de ise listenin ; Gömü Belediye Başkanı Hakkı TEKİN, mevcut İl Genel Meclis Üyesi Mevlüt ERGÜRBÜZ ve Toklucak Muhtarı İzzet AZBENT'ten oluşacağı tahmin ediliyor. AKP'nin ilçemizdeki kurucularından olan ve iki dönemdir İl Genel Meclis Üyeliği yapan Yusuf DEMİR'in listede yer almayacağı öne sürülüyor. Mevcut Belediye Başkanı Cengiz Pala'nın adaylığına karşı çıkan Yusuf DEMİR'in bu durumda nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. Yusuf DEMİR'in İl Genel listesinde yer almaması için Cengiz Pala'nın İl Yönetimine büyük baskı uyguladığı ise kamuoyunda yer alan iddialar arasında.
İl Genel'in yanısıra Belediye Meclis Üyeleri Adayları da yarın ilçe seçim kuruluna imza karşılığı teslim edilecek. Partilerin Belediye Meclis Üyelerinin ne şekilde oluşturulacağı da yine kamuoyunda merak konusu.emirdağ.gen.tr
Editör: Haber Merkezi