EMİRDAĞ'DA COŞKULU KUTLAMA
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Emirdağ İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Törenler, Emirdağ Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına Emirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Celil Sağlam tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Çetin, Emirdağ Belediye Başkan Vekili Selahattin Avcı, Emirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türe, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Murat Yeni, daire amirleri ve müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldığı törenler, Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesislerinde devam etti.
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET
Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesislerindeki törenlerde konuşan Emirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Celil Sağlam, binlerce Şehit vererek, sıkıntılar ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatının gençler olduğunu söyledi.
Sağlam, "19 Mayıs sadece Türk Milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Bu tarih ile birlikte Türk milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.
 
BEĞENİYLE İZLEDİLER
Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesislerindeki törenlerde, Emirdağ Belediyesi Gönül Sarayı öğrencileri, diğer okullardan gelen öğrenciler, jimnastik, halk oyunları ve müzik dinletileriyle katılımcıların beğenisini kazandılar.
Kızlarda ve erkeklerde Yüz metre koşusunun da yapıldığı törende, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencileri madalyaları ve kupaları verildi.
Öğrencilere ödülleri Kaymakam Akın Ağca, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Çetin, Belediye Başkan Vekili Selahattin Avcı tarafından verildi.
 
ETKİNLİKLER RENK KATTI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının Belediye Sosyal Tesislerindeki bölümünde gençlerin açtığı stantlar da bayrama ayrı bir renk kattı. Emirdağ Belediyesi Aşevi tarafından katılımcılara nohutlu pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Protokol üyeleri gençlerin açtığı stantları gezerek, yaptıkları çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi aldılar. Protokol üyeleri stant açan gençlere de çalışmalarında başarılar dilediler.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Belediye Sosyal Tesislerindeki etkinliklerle sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi