Emirdağ Belediyesi Şefkat Eli Ekibi yollarda

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Emirdağ Belediyesi, Şehirlerarası yollardahilşehir merkezinde yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmasını sürdürürken, Kurtarma Masası ile de vatandaşlardan tam not aldı.

Ankara-Afyonkarahisar  yolu üzerinde Gömü Beldesi’nde kar nedeniyle yolda kalan araç ve sürücülerine zamanında ulaşarak 500 vatandaşa araçlarına tek tek giden Şefkat Eli  ekipleri, kumanya dağıttılar. Gömü yolu üzerinde beklemek zorunda kalan ve yola devam etmek istemeyen yolcuları Emirdağ içerisinde konaklamalarını da sağlayan Emirdağ Belediyesi’nden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten kar mağdurları, kazasız bir şekilde  Emirdağ’ında barınacak yer buldular.

Kar yağabileceği düşünülerek günler öncesinden hazırlıklarını Emirdağ Belediyesi oluşturduğu Kurtarma Masası ve Şefkat Eli Ekiplerince  tamamlayan ve ekipleri Dörtyol ve Gömü yolarında bekleterek kar yağışı ile birlikte ana yolların araç trafiğine açık kalmasını sağlayan Emirdağ  Belediyesi, ilçe merkezinde ki cadde kenarlarındaki kaldırımları temizleyerek Yayalar için ulaşımı güvenli hale getirmesi ile de dikkatleri çekiyor.

Emirdağ Belediyesi Başkanı Uğur Serdar Kargın ,”Belediyemiztüm birimleri ile karla mücadelede alarm durumuna geçti. Emirdağ Belediyesi'nin karla mücadelede altıaktif biriminden Fen İşleri Müdürlüğü’nden  çok sayıda ekibi Emirdağ  Belediyesi'nin merkezde ki yolları açık tutarken, Zabıta Amirliği Ekipleri yollarda kalan araçların kontrollü bir şekilde ulaşımlarını sağlıyor.İtfaiye Amirliği 110 santralini sürekli gelen ihbarlara açık tutarak ulaşılmayan yollara araçlarını sevk ederek vatandaşların hizmetine sunuyor.Kurtarma Masası Ekipleri 0272.272 78 01 nolu telefon, 125 Hilal Masa mağdur kalanların yerlerini tespiti ve sevk ile çalışmaları yürütüyor. Emirdağ Belediyesi Şefkat Eli ekipleri, yoğun kar altında dahi kamyonet, otobüs ve araçların yanlarına giderek kumanya dağıtımına devam ediyor.

Emirdağ şehir  merkezindeTemizlik ekipleri, karla mücadeleye katılarak gün içerisinde kaldırımlarda ve yaya yollarında temizliklerini sürdürmeye devam ediyor.

Emirdağ Belediyesi, 70 personel, 8 şoför ve 23 araçla Kurtarma çalışmalarına destek vermektedir.Belediye Özel araçlardan destek alarak, hizmetin aksamaması adına tedbir alıyor.

GÖMÜ VE DÖRT YOLA EMİRDAĞ BELEDİYESİUZANDI

Emirdağ  Belediyesi konumu gereği Ankara,Afyokarahisar, Antalya, Denizli,Uşak, İzmir, Eskişehir,Bursa, Konya bağlantı yollarının birleştiği dört yol diye bilinen otoyol kavşağında ve Gömü Beldemizde yolcuların kardan dolayı mağduriyetlerine yardımcı olmak üzere ekipler yollarda beklemeye devam ediyor.İlk günden itibaren Emirdağ Belediyesi, şehir merkezi başta olmak üzere Gömü ve Dört yolda yollarda mağdur ilçe sınırlarında geçmekte olan sürücüleri kumanyalarla desteklerken, yola devam etmek istemeyen araç sürücülerine şehir merkezinde Belediye misafirhanesi,otellerde ve yurtlarda kalabilmeleri için imkanlar sunuyor.

Emirdağ Belediyesi hava şartları düzelinceye kadar Kurtarma Masası,Şefkat Eli Ekipleri ve tüm birimler hazır olarak gece gündüz nöbetleşe çalışmalarını sürdürecekleri bildirildi.

Haber Fotoğrafları için herkese açık bağlantı :https://drive.google.com/folderview?id=0BzkF4LGFQ2qsM2t5Q2hMU3NYXzg&usp=sharing

 

Editör: Haber Merkezi