Emirdağ Belediyesi "Kan Bilgi Bankası" Kuruyor

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, ilçede sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Kan Bilgi Bankası" kurulacağını kaydetti.

Konu ile iligli yazılı bir açıklama yapan Başkan Kargın, Emirdağ Belediyesinin hayatın en büyük ihtiyaçlarından olan kan için önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atacaklarını kaydetti. Başkan Kargın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Kan ihtiyacı sürekli bir ihtiyaçtır. Bu manada insanlarla yardımcı olabilmek ve hastalık halinde uygun kan bulunması hususundaki yaşayan sıkıntı ve çaresizlikleri sona erdirmek maksadıyla Emirdağ Belediyesi olarak Kan Bilgi Bankası projesini başlatmış bulunmaktayız.

Tarafımızca başlatılan bu projenin ana teması, insan hayatına verilen önemi ve duyarlılığı vurgulamaktır. Projemize, çeşitli sivil toplum örgütlerinin, odaların, derneklerin, vakıfların ve sağduyulu vatandaşlarımızın vereceği desteklerle çemberini genişletecek, daha fazla kan grubu bilgisine ulaşarak ihtiyaç halinde herkese yardımcı olunacaktır. Kan bilgi bankası sayesinde insanlara bu manada kolaylıklar sağlarken, aynı zamanda da kan bankaları, hastaneler ve sağlık ocaklarının bu sayede yükü de hafiflemiş olacaktır. Oluşturacağımız kan bilgi bankasına başvurarak ileri de meydana gelecek kan ihtiyaçlarına gönüllü olarak destek vermek isteyen vatandaşlarımız Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurabilir."

Editör: Haber Merkezi