Emirdağ Belediye Eski Başkanı Pala'ya Hapis Cezası
Afyonkarahisar'ın eski Emirdağ İlçe Belediye Başkanı Cengiz Pala, yargılandığı hakaret davasından dolayı Emirdağ Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Pala'nın ayrıca umsan yardımı almasına da karar verildi.
ESKİ BAŞKANA HAPİS CEZASI
Eski AK Partili Belediye Eski Başkanı Cengiz Pala 2013 yılında belediye personellerinden Süleyman Garkın'la tartışmış, Gargın tartışma esnasında Pala'nın kendisine küfür ve hakaret ettiği iddiası ile konuyu yargıya taşımıştı. Emirdağ Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava geçtiğimiz hafta sonuçlanırken, mahkeme Pala'yı hapis ile cezalandırdı.
11 AY 20 GÜN CEZA VERİLDİ ANCAK CEZAEVİNE GİRMEYECEK
Mahkemenin Pala hakkında verdiği gerekçeli kararda şu ifadelere yer verildi:
"Davanın ilçemiz Sulh Ceza Mahkemesinde görülmesinin ve şahitlerin dinlenmesinin ardından Belediye eski Başkanı Cengiz Pala'ya, Süleyman Garkın'a karşı kamu görevlisine karşı hakaret biçiminde sabit görülen eylemi nedeniyle; 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın TCK 51/1 maddesi gereğince ertelenmesine, sanığın 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına, sanığın TCK 51/5 maddesi gereğince denetim süresi içerisinde denetimli serbestlik bürosu tarafından görevlendirilecek bir uzman yardımından faydalanması yükümlülüğü altına alınmasına, bu uzmanın sanığa sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat sürmesini temin hususunda öğütte bulunmasına, sanığın davranışları sosyal uyumu ve sorumluluk bilincindeki gelişme hakkında üçer aylık sürelerle rapor düzenlenmesine, ilam kesinleştiğinde 657 Sayılı DMK'nın 131/son maddesi uyarınca Sanık Cengiz Pala'nın dosyasına eklenmek üzere karardan bir suretin İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesine temyiz yolu açık olmak üzere karar verildi."
Editör: Haber Merkezi