EMİRDAĞ AK PARTİ BELGELERLE CEVAP VERDİ
AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı'na saldırıyla ilgili açıklamalar devam ediyor. Erkan Mola'nın açıklamasının ardından AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı da Avukat Seydi Çelik aracılığıyla bir basın açıklaması yaptı ve bu açıklamada kira sözleşmesiyle birlikte parti karar defterinin bilgilerini basınla paylaştı. İşte AK Parti İlçe Başkanlığı adına Avukat Seydi Çelik tarafından yapılan o açıklama;
" Son günlerde bazı yerel medya ajanslarında 16 Nisan 2014 günü Adalet ve Kalkınma Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığımıza yapılan saldırıyı haklı çıkartmak ve gerçekleri saptırmak amacı taşıyan asılsız haberler yayınlanmıştır.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partimiz adaylarının tüm seçim harcamalarının kendileri tarafından karşılanması konusunda 29/01/2014 tarih ve 171 sayılı yönetim kurulu kararı oy birliğiyle alınmıştır. Adaylarımız tarafından tutulan seçim irtibat büroları yine adaylarımız tarafından finanse edilmiş ve bu büroların sorumluları adaylarımız tarafından belirlenmiştir. İlçe Başkanlığımız hiçbir seçim irtibat bürosu ile sözleşme yapmadığı gibi sorumlu veya ilgililere de bu yönde bir taahhüt vermiş değildir. Belirttiğimiz gibi seçim irtibat büroları ve büro sorumlularının İlçe Başkanlığımıza karşı bir hak iddia edemeyeceklerini yineliyoruz. Bu ve benzeri durumlarda ilgililerin adaylara başvuru yapmaları gerekmektedir.
Ayrıca söz konusu seçim irtibat bürosunun şüpheliler ile hiçbir yasal bağı olmadığı gibi bu yere ilişkin Yaşar ÖZÇİFTCİ adına yapılmış 01.06.2014 tarihine kadar geçerli kira kontratı mevcut olup bu kontrat gereği kiracı kiralananı bir başkasına devredemeyeceği ve başka bir amaçla da kullanamaz. Şüphelinin kira alacağı iddiası tamamen gasp girişimini örtbas etme amaçlıdır.
16 Nisan 2014 tarihli olay Ak Parti camiasına karşı yapılmış bir saldırı olup, İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyemiz darp edilmiş bununla da kalmayıp şüpheliler toplantı yaptırmama tehdidinde bulunmuşlardır. Olay şüphelilerin kendi ifadeleriyle doğrulanıp kabul edildiği halde bazı yerel medya ajanslarında bunun aksi yönde haber yapılması gerçek dışı olduğu gibi yapılan bu asılsız haberlere ilişkin yasal yollara başvurulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Editör: Haber Merkezi