Emir Kır'dan Çöpler İçin Önlemler
Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Başkan Yardımcısı Mohamed Jabour ile basın mensuplarının karşısına geçerek, çöp ve temizlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Brüksel Hükümeti bünyesinde konu ile ilgili görev üstlendiğini de sözlerine ekleyen Brüksel Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, ‘ Bu toplum temiz ve hijyenik bir kenti çoktan hak ediyor. Temizlik ve çöp konusunda herkesi kurallara uymaya davet ediyoruz. Kimseye ön yargımız yok!. Ama halk arasında,’ göçmen çöpleri’ olarak bilinen ,bu pislik ve atıkları toplamaktan usandık!.
Her gün 5, 6 ton çöp topluyoruz. Belediyenin büyük bir bütçesi bu alana harcanıyor. Bunu daha fazla kabul etmemiz ve üstlenmemiz zor. Bazı önemli kararlar aldık. Çöp kutusu sayısını artırdık. Bu çalışmalarımız,
2015 yılına kadar devam edecek. Bakan olduğumuz dönemde de bu konuya büyük hassasiyet gösterdik. İnsanlar sanki basket yapıyor. Açık alanlara çöplerini atıyorlar. Kent kültürünü insanlara anlatmamız, insanların da bunu özümsemesi gerekiyor. Broşürler bastırdık. Bilgilendirmeler yapacağız. Sonra ise cezalara başvuracağız. Her yeri denetleyeceğiz. Kimse haberim yok demesin!?. 50 Adet pano, 12 reklam panosunu kullanacağız. Bütün evlere broşürleri dağıtacağız. 8 Dilde açıklamalarda bulunacağız. Her eve mektup göndereceğiz. Kimse mazeret uydurmamalı?!. Sokağa, caddeye ineceğiz. Herkesi temizliğe davet edeceğiz. Temiz ve sorunsuz bir kentte yaşamak istiyorsak, herkes taşın altına elini koyacak. Zillere basacağız. İnsanları bilgilendireceğiz. Bilgilenmeyenleri, umursamayanları, kenti kirletenleri tespit ederek, parasal yönden cezalandıracağız’ diyerek, herkesten, her kesimden destek beklediklerini söyledi.
Basın toplantısında son olarak, hazırladıkları broşür ve afişler hakkında bilgiler veren Başkan Emir Kır, ekibi ile sokağa ineceklerini de sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi