DARBE KARŞITI BELÇİKALI TÜRK SİYASETÇİYE FETÖ KOMPLOSU
 
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren Belçikalı Türk siyasetçi Ahmet Koç, bir FETÖ üyesinin iftirası nedeniyle partisinden ihraç tehlikesi ile karşı karşıya.
 
Belçika Flaman Sosyalist Partiden (sp.a) Limburg Bölge Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmet Koç, darbe girişimine karşı çıkınca FETÖ üyeleri tarafından hedef gösterildi. Belçika basınında hakkında çok sayıda asılsız haber çıkan Koç, AA muhabirine, FETÖ komplosuna hedef olduğunu anlattı.
 
FETÖ’nün darbe girişimi gecesi Belçika’nın Beringen kentindeki Türklerin FETÖ ile bağlantılı bir derneğe ait binaya yürüdüğünü hatırlatan Koç, “Ertesi gün o binadakilerden biri gazetecilere ‘Ahmet Koç, bu grubun en önünde yürüyordu. Grubu galeyana getiren Ahmet Koç’tu’ diyerek beni haber yaptırmış” dedi.
 
“İhraç kararı verilebilir”
 
Bunun üzerine üyesi olduğu Flaman Sosyalistlerin bir komisyon kurmaya karar verdiğini ifade eden Koç, o gün gösteriye katılmadığını vurgulayarak, “31 Ağustos’ta bu komisyonun karşısına çıkacağım. Hakkımda karar alacaklar. Bu ihraç, geçici ihraç ya da tamamen ihraç olabilir.” ifadesini kullandı.
 
Darbe girişimi gecesi Facebook hesabında yazdığı ‘Birlik olalım, darbecilere fırsat vermeyelim’ şeklindeki ifadelerinin ‘halkı galeyana getirmek olarak görüldüğünü’ söyleyen Koç, gazetelere FETÖ üyelerince verilen demeçlerde kendisinin suçlu gibi gösterdiğini ifade etti.
 
“Bunların işi komplo kurmak”
 
Darbe karşıtı olması ve siyasetteki başarısı nedeniyle hedef alındığını kaydeden Koç, “Bunlara (FETÖ) karşı duruşumu belli ettiğim için beni hedef aldılar. Bunların işi komplo kurmak, insanları, kendi yanlarında olmayanları karalamak.” şeklinde konuştu.
 
Koç, partisine bugüne kadar büyük emek verdiğini, başarılı olarak seçimlerden çıktığını belirterek, iftiralar nedeniyle hakkında soruşturma açılmasını kabullenemediğini vurguladı.
 
Destek için imza kampanyası başlatılacak
 
Beringen’de yaşayan Türkler ise Koç’a desteklerini ifade etti. Beringen Fatih Camisi Başkanı Selim Yıldız, “Ahmet, bize yardım eden, yetiştirmiş olduğumuz ender politikacılardan biri. Onun için elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışacağız.” dedi.
 
Yıldız, Ahmet Koç’un partisi tarafından bir yaptırıma uğramaması için imza kampanyası başlatacaklarını sözlerine ekledi.
 
FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu gece bir grup protestocu, örgüte ait Vuslat Derneği binasına girmiş, bazı camları kırmış, güvenlik kamerası kayıtlarına göre eylemlerini kendi iradeleriyle sonlandırarak binadan ayrılmıştı. Bir gün sonra yüzlerce kişi binaya yürümek istemiş fakat zırhlı araçlarla barikat kuran polisler kalabalığı binaya yaklaştırmamıştı.
Belemturk.tv
 
Editör: Haber Merkezi