Çiçek, Emirdağ'da konferans verdi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Emirdağ'da verdiği konferansta Fethullahçı Terör Örgütü'nün iktidar partisinin desteği ile büyüdüğünü belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Emirdağ'da konferans düzenledi. Konferansı veren CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, ülke gündemini değerlendirdi. Çiçek, "35 yıl bu ülkeye Mustafa Kemal'in askeri olarak hizmet ettik. 2011'den sonra da cezaevinde üniformamızı çıkarttılar. Siyasete girmeye karar verdik. İstanbul'dan siyasete girdik, yine Mustafa Kemal'in askeri olarak devam edeceğiz. Algı operasyonları yapılıyor, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na çamur atılmaya çalışılıyor. Okuyan, yazan, dünyayı görmüş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu çamurlar Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapışmaz. Hepimiz AKP mağduruyuz, Recep Tayyip Erdoğan mağduruyuz. FETÖ dedikleri hainlerin, iktidarın desteği olmadan hiçbir şey yapamayacakları ortaya çıktı. Demek ki onlara o gücü veren, devletin kurumlarını onlara teslim eden, emniyeti, yargıyı peşkeş çeken bunlarmış. Tüm kumpas davalarının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve O'nun yönettiği siyasi harekettir" dedi. 
MHP'LİLER DİKKATLİ OLSUN
İktidar partisinin işbirliği yaptığı her kesim ile sonradan ters düştüğünü hatırlatan Dursun Çiçek, "AKP kiminle oturup el sıkışmışsa, PKK ile HDP ile, FETÖ ile aynı masaya oturdu ardından boğazını sıktı. Mhp'liler çok dikkatli olsun. Yarın AKP tarafından boğazı sıkılacak" ifadelerini kullandı.
BAŞKANLIK SEVDASINDAN VAZGEÇİN
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise "Başkanlık sevdasından vazgeçin" dedi. Demirkırkan, "Ülkede terör, işsizlik kriz diz boyu. Dün canlarımız gitti. İçimiz yandı. Artık şu Başkanlık sevdadından vazgeçin de ülkenin sorunlarına bakın. Bunların derdi ülkeyi Başkanlık Sistemi'yle 100 yıl geri götürmek. Cumhurbaşkanı görünümlü başkanlığa karşıyız. Bu sistem tek adamı getiriyor. Hükümetin de partinin de devletin de yargının da başında O olacak" diye konuştu.
MHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE ELEŞTİRİ
Demirkırkan, "MHP'li milletvekilleri, seçim konuşmaları sırasında AKP'nin önerdiği sistemin, dünyada örneği olmadığını, yürütme ve yargının tek elde birleştiği tek adam rejimi olduğunu söylemişti. Bugün hangi yüzle insanların yüzüne bakacaklar? Bunların derdi Türk devletinin bekası değil, kendi koltuklarının bekası" ifadelerini kullandı. 
EN ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyet döneminin en zor döneminden geçiyoruz. Bir yanda AKP'nin ülkeyi getirdiği ekonomik kriz, diğer yanda terör belası. 2002'de neredeyse sıfır olan terör, 2016'da neredeyse her gün şehit verdiğimiz bir hâle dönüştü. Başkanlık Sistemi gelince ne değişecek? Ülkede terör mü bitecek, ekonomi mi düzelecek, mağduriyetler mi bitecek. Ne değişecek. Şimdi ne yapamıyor da o zaman yapacak. CHP'li li milletvekilleri olarak alanda sürekli çalışıyoruz. Gerçekleri halkımıza anlatıyoruz. Bir rejim değişikliğine müsaade etmeyeceğiz. Bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız."
HERKES CHP'DE BİRLEŞMELİ
CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer ise "Tek kale Cumhuriyet Halk Partisi kalmıştır. Bunun bilincinde olarak demokrasi bloku oluşturmalıyız. Önümüzde daha da zor günler görülmektedir. Onun için sosyal demokrat, sosyalist, liberal, ulusalcı, milliyetçi, vatansever, Alevi, Sünni demeden Atatürk Cumhuriyeti'ne sahip çıkan ve ileriye bakan herkesi buraya bir olmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi