CENGİZ SAĞLAM, “DOĞUP, BÜYÜDÜĞÜM ŞEHRE HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

 

Siyaseti halka hizmet makamı olarak gördüğünü dile getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam, “Doğup büyüdüğüm Afyonkarahisar’ıma hizmet etmek ve halkımın iradesini TBMM’de temsil etmek istiyorum” dedi.

 

Afyonkarahisar’ın her yönü ile özel bir şehir olduğundan bahseden AK Parti Milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam, “Şehrimize yapılan yatırımlara ve hizmetlere destek vermek, mücadele etmek istiyorum” diyerek konuştu. Türkiye’yi aydınlık geleceğe taşımak için elini taşın altına koymaya hazır olduklarını vurgulayan Sağlam, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Doğduğumuz, büyüdüğümüz ve Cumhuriyetimizin kazanıldığı bu topraklarda Afyonkarahisar’ımızı, Güçlü Türkiye’mizi daha aydındık yarınlara AK Partimiz ile taşımak, ancak ilkeli ve bilinçli bir siyasetle mümkündür. Genç yaşımdan beri siyaset ve bürokrasinin içerisindeyim. Siyaseti, halka hizmet makamı olarak görüyorum. Ülkemizin derdine derman olacak, ihtiyaçlarına çare olacak gücü her zaman vardır. Afyonkarahisar gibi her yönüyle özel bir şehrin iddiasını sürdürecek siyaset mimarlarına ihtiyaç vardır. Ülkenin ve milletin derdini kendisine dert edinecek, meselelerin takibinde namludan çıkan kurşun gibi hızlı ve kararlı olacak, her türlü engelleri aşacak, her türlüğü zorluğun üstesinden gelecek iradeye, ferasete ve dirayete sahip olmak gerekir.”

 

AVRUPA’DA SOSYAL PROJELER YÜRÜTTÜK

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin daha önceki seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım günü yapılacak seçimlerde de oy kullanacağını hatırlatan Milletvekili aday adayı Sağlam, “Hedefimiz Avrupalı Türklerin desteklerini almak. Çünkü Avrupalı Türkler bu seçimde ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullandılar. 7 Haziran seçimlerinde oy kullandılar. Allah’ın izni ile 1 Kasım günü de oy kullanacaklar. Onların desteklerini ve dualarını alarak inşallah Türkiye’de temsilcileri olmak istiyorum. Avrupa’da Emirdağlıların Federal Parlamento’da, Bölge Parlamentolarında, belediye meclislerinde hatta belediye başkanı olarak temsilcileri var. Ama kendi öz vatanlarında bir tane temsilcileri yok. İnşallah onların temsilcileri olacağım. Onların Ankara’daki her kürsüde gür sesleri olacağım ve milletimizin onların haklarını, gerçek sosyal sorumluluk projeleriyle beraber işbirliği yaparak bir sürü hakları için hep birlikte mücadele edeceğim. Bu şekilde onları meclise taşıyacağım. Meclise taşıdıktan sonra onlara imkanlarımızın ölçüsünde hizmet edeceğim.  Avrupa’ya yirmi beş yıldır sosyal sorumluluk projeleri için gelip gidiyorum. Daha önce, EYAD’ımızın yaptığı ‘Engelsiz Hayat’ ve ‘Engelsiz Yaşam İçin’ konulu sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Belçika’ya gelmiştim. BEB’imizin yaptığı projeler çerçevesinde gelip gittik” diye konuştu.

 

HEMŞERİLİMİZ BİZLERİ BAĞRINA BASIYOR

Avrupa ile Türkiye arasında köprüler oluşturarak, geliştireceklerini anlatan Milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam, açıklamasına şöyle devam etti; “Avrupa ile Türkiye arasında köprüler oluşturacağız ve geliştireceğiz. Bu köprüleri kurduktan sonra insan odaklı yaklaşımımız devam edecek. Bizim en büyük amacımız insan odaklı, ‘İnsanı yaşat ki, devleti yaşat’ felsefesiyle hareket etmek. Bizim insanımızın her zaman buraya ekmek için, rızık için gelen insanlarımız toplumumuzun burada yüz akı olmuştur. Hepsi kendilerini çok iyi temsil etmektedir. Bunlar eğitim ve kültür alanlarında daha değişik fonksiyonel hizmetlerle daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Belçika’daki hemşerilerimin hepsinden Allah razı olsun diyorum. Oraya gittiğinizde oradakiler sizi bağrına basıyor, saygı, sevgi, izzet, ikram ve hürmet yapıyor. Yedi yaşındaki çocuktan tutun, yetmiş yaşındaki insana kadar insani ilişkilerimiz oldu ve biz bu ilişkilerimizi her zaman geliştirdik. Geliştirdikçe güzelleştirdik, güzelleştirdikçe saygı ve sevgi sınırlarını zorladık. Muhteşem bir şekilde birlik ve beraberlik için içerisinde en iyi noktaya taşıdık.”

 

ÜLKEMİZİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Milletvekili aday adayı Sağlam, “Yüreğimiz yanıyor. Allah böyle bir acıyı milletimize bir daha yaşatmasın” dedi. Yaşanan terör olaylarından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu söyleyen Sağlam, “Son günlerde yaşanan terör olayları bizleri derinden üzdü. Hakkari ve Iğdır’da askerimize ve polisimize yönelik terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıları kınıyoruz. Ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Üç beş çapulcu ülkemizin huzur ve güvenini bozamayacak. Terörle mücadeledeki kararlılığımız her geçen gün fazlasıyla devam edecek. Böyle bir acının bir daha yaşanmamasını diliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi