AK PARTİ EMİRDAĞ İLÇE BAŞKANINA ÇİRKİN SALDIRI
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Hacı Halil Yedikapu ve bir yönetim kurulu üyesi, parti binasını basan 2 kişi tarafından darp edildi.
İddialara göre dün akşam istişare toplantısı için Beyazsaray İş Hanı’nda bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı binasına gelen Başkan Yedikapı ve AK Parti yönetiminden bir kişi, 2 kişi tarafından saldırıya uğradı. Parti binasında E.M. ve H.Ö. isimli şahıslar tarafından saldırıya uğrayan Yedikapu ve yönetim kurulu üyesinin, kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğu öğrenildi. Şahıslar polisteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, Yedikapu ilk açıklamasında, “Bu şahsıma yapılan bir saldırı değildir, AK Parti’ya yapılan bir saldırıdır” dedi.
Ak Parti İl Başkanlığı binasında, Başkan H. Halil Yedikapu ile birlikte bir açıklama yapan avukatı Seydi Çelik ise, “16 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 22.30 sularında; Emirdağ Ak Parti İlçe Başkanlığı yönetim kurulu rutin toplantısı yapıldığı sırada E.M. ve H.Ö. isimli iki şahıs alkollü olarak binayı basarak İlçe Başkanımız Hacı Halil Yedikapu ve bir yönetim kurulu üyemizi darp etmişlerdir. Sinkaflı küfürler eden şüpheliler, İlçe Başkanımızı ölümle tehdit etmişler ve para talebinde bulunmuşlardır. Olay hemen akabinde adli mercilere bildirilmiş ve şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmışlardır. Olayla ilgili AK Parti Genel Merkezi, Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Emirdağ Kaymakamlığı ve yetkililer bilgilendirilmiştir. Yapılan saldırı İlçe Başkanımızın şahsında Sayın Başbakanımıza ve tüm AK Parti camiasına yapılmış bir saldırıdır. Konuyla ilgili hukuki çerçevede her türlü başvuru ve dava hakkının kullanılacağını belirtiriz” dedi.
Editör: Haber Merkezi