TCMB Kararları ve Dolar



TCMB beklenen Ağustos ayı kararlarını açıkladı. Beklentilere paralel olarak faiz koridorunun üst bandında 25 baz puanlık indirim ile gecelik faiz oranlarını %8.50 seviyesine çeken TCMB, politika faizini ve gecelik borçlanma faizini değiştirmedi. Geç likidite penceresi borç verme faiz oranı ise %10.25’ten %10’a çekildi.

 

Geçtiğimiz aya göre karar metnin en öne çıkan değişiklik “Temmuz ayı ortasında yaşanan yurt içi gelişmelerin piyasalar üzerindeki olumsuz etkisi, küresel risk iştahındaki artış ve alınan tedbirler sayesinde büyük ölçüde geri alınmıştır.” ve "İç talebin bir miktar yavaşladığı" cümlelerinin eklenmesi.

 

Risk iştahında yaşanan artışın etkileri ve Fed'in faiz artışların konusunda temkinli duruşu devam ederse TCMB önümüzdeki toplantılarda da faiz indirimine devam edebilir. Buraya kadar tamam ama şimdi sıra geldi ? sorusuna...

 

Kurda yükselişlerin sürmesi halinde 2.95 ve 2.97 bölgeleri yakın vadede önemli direnç olarak karşımıza çıkıyor. Fed üyelerinden gelecek olan sözlü yönlendirmeler ile Aralık ayında faiz artış beklentileri artarsa bu bölgelere doğru yolculuk başlayabilir. Geri çekilmelerde ise 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaların kesiştiği 2.9250 ve buranın tamamen kırılması durumunda ise 2.9150'lerin önemli destek olarak çalışabilir. Yani bundan sonraki süreçte güncel olarak nı takip etmek tüm yatırımcılar açısından en doğru strateji olacaktır.



 
Editör: Haber Merkezi