"Mükellef bilgileri bildiriminde son gün 29 Haziran"

Maliye Bakanlığı, mükellef bilgilerinin güncellenmesi, eksikliklerin giderilmesi ve doğruluklarının teyidi amacıyla mükellefler tarafından ‘Mükellef Bilgileri Bildirimi’ verilmesi zorunluluğu getirdi.
Kimlerin bildirim vereceği, bildirimin şekli, dönemi, verilme zamanı, gönderilmesi ve diğer hususlara ilişkin açıklamalar da 20 Ocak tarihili Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yapıldı. 29 Haziran kadar verilmesi gereken söz konusu bildirimin verilme süresi, 1 Nisan’dan itibaren başlamıştı.
Mükellef Bilgileri Bildirimi’ni, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibarıyla faal olan tüm Kurumlar Vergisi mükellefleriyle ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükellefleri vermek zorunda. Bildirimin, merkez ve her bir şube için ayrı ayrı verilmesi gerekiyor. Bildirimin verileceği tarihten önce bağlı oldukları vergi dairesi değişen mükellefler bildirimlerini, halen bağlı oldukları vergi dairesinin mükellefi olarak gönderecek.YEHA
Editör: Haber Merkezi