EĞİTİMCİ ŞAİR İDRİS ALEV’DEN DİNARLI DOSTLARINA
Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği’nin düzenlediği ve Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar’ın belediye olarak desteklediği “ Suçıkan Şiir Günleri” 23-24 Temmuz 2015 tarihlerinde iki gönül dostuna; Eğitimci Şair ve öğretmenimiz İdris Alev ile Eğitimci Araştırmacı yazar değerli dostumuz ve ağabeyimiz Mehmet Tekin Bey’e saygı gecesi olarak yapıldı.
Şiir gecemiz yerel basında yeterince yer aldı. Ancak ben gecede konuşma yapan gönül dostlarımız İdris Alev ile Sayın Mehmet Tekin Beylerin konuşmalarının da kadirşinas Dinarlı hemşehrilerime ulaşmasını istiyorum.
Bu yüzden bugün köşemi Sayın Eğitimci Şair, Dinarlıların gönül dostu İdris ALEV’E veriyor ve konuşmasını yayınlıyorum.
 
“Sayın Başkan, Değerli Misafirler, Kıymetli Dinarlı Hemşehrilerim,
Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği’nin “Suçıkan Şiir Günleri” Şiir ve Türk’ü gecesine hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Değerli Belediye Başkanımız Sayın Saffet Acar Bey, hem bu geceye değerli katkılarınızdan dolayı, hem de gecemizi şereflendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Sevinçlerine, başarılarına yürekten katıldığım, acıları ve kederlerine beraber üzüldüğüm; her güzelliğe, her iyiye, her sevgi ve saygıya lâyık, benim Dinarlı hemşerilerim, hoş geldiniz, Safalar getirdiniz, şeref verdiniz ve bizi de şereflendirdiniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır, bedenim de gönlüm de sizinle…
Bu gecenin hazırlanmasında bütün güçleriyle çalışan, geceyi Sevgili Araştırmacı Yazar Değerli Öğrencim Mehmet Tekin ile âcizane bana “Saygı Gecesi” olarak düşünen Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği yöneticilerine, sevgili öğrencilerim Yaşar Sağlam ve Raif Öztürk Beylere içten teşekkür ederim. Dinarlıya minnet borçluyum. Beni bağrına bastı, hemşehri kabul etti. Bugün daha da mutluyum. Öğrencilerim beni saygı gecesi ile onurlandılar… Sizler bizi yalnız bırakmadınız. Bu yüzden hepinize, tüm Dinar’a, Dinarlılara sevgilerimi, teşekkürlerimi sunuyorum.
Dinar ve Dinarlılar benim sevdamdır. Dinar bana sıcak ata ocağı gibidir. Sizlerle bu güzel ilçede yaşamaktan mutluyum. Bu mutluluğumu Dinar için yazdığım bir şiirimi okuyarak ifade etmek istiyorum.
 
DİNAR
 
Gönülden sevmeli bu güzel eli,
Sözde değil, ta yürekten duymalı.
Yürekte kabaran bu sevda seli,
Coşup dağdan inen sele dönmeli.
 
Benzemez yaylası, gürleyen suyu,
İnsanı yiğittir, güzeldir huyu,
Şakası incedir, dobradır sözü,
Güvenilir insan elidir Dinar.
 
Her gönül tutkundur güzelliğine,
Her ses renk verir Keremlerine,
Her asır güç katmış tarihlerine,
Bahtın sonsuza dek açık olsun Dinar.
 
Uzakta olursan hayret duyarsın,
Zaman geçmiş gibi hayal kurarsın,
Gelenden gidenden haber sorarsın,
Bir Yâre bir sana tutkunuz Dinar.
 
Yayla havasına alışığız biz,
Doğruyla güzelle barışığız biz,
Cömertlikle ezelden tanışığız biz,
Gönül zenginliğin benzersiz Dinar.
 
Bir nefes alırsan bir ömre bedel,
İçten türküleri seni mest eder,
Katmeri sağlığa tabiplik eder,
Ağız tadın hiç bozulmasın Dinar.
 
İdris ALEV