"TEKNOKUL” Projesi Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı
 
Erasmus Plus Programı Ka1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Alanındaki “TEKNOKUL” Projemiz Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı.
 
 
            İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz  koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus +  ka1 okul eğitimi personel hareketliliği alanındaki projemiz başarıyla tamamlanmıştır. Proje çerçevesinde dört farklı ülkeden dört farklı konuda, 16 öğretmen ve idareci eğitim almıştır. Projenin içeriği; eğitimde teknolojiden azami ölçüde yararlanma, kişisel gelişimini tamamlamış lider ve yenilikçi öğretmenlerin yetişmesini sağlamaktır. Projenin amacı, diğer eğitim sistemlerini yerinde gören, inceleyen ve karşılaştırabilen; dil yeterliliğine sahip, kişisel gelişimini tamamlamış, öğrencilerine yeni ufuklar açan; teknolojiyi en etkili ve verimli bir şekilde kullanabilen eğitimcileri hedeflemektedir.          Proje Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz liderliğinde üç okulumuzla konsorsiyum oluşturularak yürütülmüştür. Konsorsiyum okullarımız;
Akçin Yörükoğlu Atilla Millik İlköğretim Kurumu, Afyonkarahisar Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Çavdarlı Şehit Er Hüseyin Öğüt Ortaokullarıdır. Kurumlarımız öğretmen ve idarecileri dört farklı ülkeden dört farklı eğitim içeriği olan kurslardan faydalanmışlardır. Eğitimler bir yıl boyunca devam etmiş olup ilk hareketliliğimiz ;
 
18-22/ 03/ 2016 tarihinde Portekiz’deki  “Agrupamento de Escolas Emídio Navarro “ kurumuna yapılmıştır, burada altı katılımcımız 5 gün boyunca “bilgi iletişim teknolojileri ve web araçlarıyla ilgili” ; ikinci hareketliliğimiz 16-24/ 05/2016 tarihinde Malta’daki “ACROSSLIMITS “kurumuna yapılmış olup 3 katılımcımız “öğretimde teknolojinin kullanımıyla ilgili”; üçüncü hareketliliğimiz  Hollan’da daki “BDT VAKFI “ na yapılıp 4 katılımcımız “PISA ve dijital sınıflar” üzerine eğitim almış olup son hareketlilğimiz de İngiltere’deki “Cambridge Academy for Professional Training ” kurumuna yapılıp” öğretimde teknolojiyi etkin kullanma “üzerine eğitimler tamamlanmıştır.
Eğitimlere katılan öğretmen ve idarecilerimiz yaygınlaştırma etkinlikleri çerçevesinde edindikleri bilgi, davranış ve tutumları il, bölge ve ülke çapında  yaygınlaştırmaya devam etmektedirler.  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi