Şenol:”Sözleşmeli öğretmen yönetmeliği ucubedir.”

Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar il temsilcisi Nizamettin Şenol yazılı basın açıklamasında:
        “Türk Eğitim-Sen olarak bu ucube mülakatlı sözleşmeli öğretmenlik yönetmenliğine dava açmayı değerlendiriyoruz. Kanaatimiz, göz yummamak çünkü bu kafa ile kadrolu atama tamamen rafa kaldırılabilir. Ayrıca mülakatın güvenilir olmasına inanabilmek imkansız.
          Bu yönetmelik ucubedir çünkü başarı sadece mülakat puanına göre tespit edilmektedir. Benzeri şube müdürlüğü sınavında yaşanmış yargı iptal etmiştir. Yargı sadece mülakat puanı ile atamanın hukuka uygun olmadığına, yazılı sınav+mülakat ortalamasına göre işlem yapılmasına karar vermişti.
           Benzeri hukuki tecrübelere rağmen MEB'in bunları göz ardı etmesi anlamsızdır. Sadece mülakat sonucuna göre atamanın sonuçları bellidir.
   2010 YILI KPSS GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK SINAVININ İPTALİ …
Elimizde önemli bir mahkeme kararı var. 17. İdare Mahkemesi, Danıştay İdare Kurulu’nun da benzer bir karar verdiği görülüyor. Bu kurulun davaları en üst  mahkemedir. İdare mahkemesinin hukuki mütalaası itiraz edilmezdir. Buradan hareketle şunu çok net söyleyebiliriz; 6 yıl önce yapılmış atamaların iptali bu mahkeme kararı ile düşündüğümüz zaman söz konusu olmaz. Danıştay İdari Davalar Kurulu’nda benzer konularda verdiği kararlar da var. 
           150 bin atanan arkadaşımız, “acaba benim 6 yıl önce yapılan atamam iptal edilecek mi” kaygısı yaşamasınlar. Böyle bir iptal düşünmek bile abeste iştigaldir. Elimizde 28 Aralık 2015 tarihinde verilen mahkeme kararı vardır. Kararın gerekçesi açıktır ve en üst mahkeme tarafından verilmiştir. Atamaların iptali asla geriye doğru yürümez şeklinde hüküm içeren kararlar. Bu işin hukuki tarafıdır. Bir de vicdanların masum insanların boş yere sıkıntıya sokulmasına izin vermemesi önemlidir. 
             Yetkililer tarafından yapılması gereken şeyler bellidir. 2010 yılında Türk Eğitim-Sen olarak KPSS hırsızlarının belgesini ortaya koyduk. Hırsızlık  olduğunu iddia ettik. 2010 yılında yapılan eğitim bilimleri sınavını iptalini sağladık. O tarihte eğitim bilimleri dışında genel kültür, genel yetenek ilgili bir durum söz konusu olmamıştı. 6 yıl sonra bir karar veriliyor. Bu kararı manidar bulduğumu söylemek istiyorum.          
KPSS hırsızlarını savcılık tarafından tek tek takibi yapıldı. Bunlarla ilgili gerekli hukuki işlemler yapılıyor. Bu hırsızlığı yapanlar, kamudan ayıklanır, hangi makamda olursa olsun ayıklaması yapılır. İnsanların rahat bir nefes alması sağlanır. Kurunun yanında yaş da yanmaz. Hükümetin de buna müsaade edeceğini sanmıyorum. Bu mahkeme kararı 150 bin insanımızı korkutmasın rahat olsunlar.

AÇIĞA ALINANLAR…
 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da yaptığı açıklamada açığa alınmalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağını, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceğini söyledi. Yılmaz, 2010 KPSS’nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, emeğiyle sınavı kazananların da rahat olması gerektiğini ifade etmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”dedi
 
 
Editör: Haber Merkezi