SBS ARAPSAÇI !
İdare Mahkemesi, SBS sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurdu. Karara, '718 adayın puanının yanlış hesaplanması' gerekçe gösterildi. Kazandıkları okullarda eğitim gören 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin psikolojisi alt üst.
DORUK ÇAKAR-ANKARA
Mahkemeden kriz yaratacak karar... Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013'te yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.
 
KARAR, ALTI AY SONRA ÇIKTI
8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan sınavla ilgili dava, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusuyla açılmıştı. Ayaydın, Almanca ve Fransızca testlerini cevaplayan 718 adayın sonucunun yeniden değerlendirilmesinin puanlardaki standart sapmaları değiştireceği ve bunun da tüm öğrencilerin sıralamasına yansıyacağını öne sürmüştü. Ayaydın, bu gerekçelerle sınav sonuçlarının, yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürerek iptal ve yürütmenin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesine başvurmuştu.
 
TELAFİSİ GÜÇ ZARAR DOĞABİLİR
Mahkemenin kararında, 'işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği' belirtildi. Şu ifadelere yer verildi: Sınava katılan 1 milyon 112 bin 604 öğrenci dikkate alındığında, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde gözardı edilen bir kuralın veya hesaplamada yapılacak en küçük bir hatanın birçok öğrencinin hakkını etkileyebilecek potansiyele sahip olduğunun kabulü gerekiyor...
 
MEB: ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDECEĞİZ
SBS ile ilgili iptal kararı sonrası, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan anında açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: SBS sonuçlarının yürütmesinin durdurulması kararı elimize ulaştı. Karardan kaynaklanabilecek olası mağduriyetleri önlemeye yönelik çalışmalar başlatıldı. Karara bir üst mahkemede itiraz hakkı da dahil olmak üzere tüm hukuki süreçler takip edilecek.
 
Editör: Haber Merkezi