ÖSYM yerleştirme sonuçları açıklandı
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı.
ÖSYM, tercih istatistiklerini açıkladı. ÖSYM'nin açıkladığı verilere göre, üniversiteye yerleşmek için tercih hakkı bulunan 1 milyon 559 bin 446 bin adaydan 1 milyon 112 bin 451'i tercih yaptı.
ÖSYM, YGS ve LYS tercih istatistiklerini açıkladı. Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre üniversiteye yerleşmek isteyen adaylar, tercihlerini 8-18 Temmuz'da ÖSYM'ye ulaştırdı.
Şimdi herkesin merakla cevabını beklediği soru bu ÖSYM LYS 2013 tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
Üniversite adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre tercih yapan 1 milyondan fazla üniversite adayı, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Gözler ÖSYM'de.
450 BİN ADAY TERCİH YAPMADI
Üniversiteye giriş maratonunun ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart’ta; 5 farklı alanda düzenlenen ikinci aşama Lisans Yerleştirme sınavları LYS ise 15- 23 Haziran tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleşmişti.
Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri puan alan adayların girdiği LYS sonrası tercih maratonu da 18 Temmuz tarihinde son buldu. Bu kapsamda LYS puanına göre tercih hakkı kazanan 1 milyon 559 bin 466 adaydan 1 milyon 112 bin 451'i bu hakkını kullandı. Adaylardan 446 bin 995'i ise hiçbir programı tercih etmedi.
SONUÇLAR 8 GÜNDE AÇIKLANMIŞTI
ÖSYM’nin bu yıl rekor bir hızla sınav sonuçlarını açıklaması, üniversite adaylarının heyecanını arttırdı. YGS ve LYS sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından 8 gün içerisinde açıklanmıştı. Adaylar tercih ve yerleştirme sonuçlarının da yine kısa süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.
DAHA DETAYLI BİR ÇALIŞMA
Daha önce sınav sonuçlarının 8 günde açıklanması nedeniyle yerleştirme ile ilgili çalışmaların da 8 günde bitmesi beklentisi oluştu. ÖSYM yetkilileri ise sınav sonuçlarının daha kısa sürede açıklanabildiğini, ancak tercihlerle ilgili çalışmanın daha detaylı olarak yapıldığı için biraz daha zaman alabileceğini belirttiler. Yine de üniversiteye yerleştirme sonuçlarının bu hafta sonundan itibaren açıklanabileceği belirtiliyor. Öğrenciler tercihlerle ilgili formları 18 Temmuz tarihinde ÖSYM’ye vermişlerdi.
Editör: Haber Merkezi