'Kampüs Okul' Projesine 150 Dönüm Ayrıldı
Afyonkarahisar’da 'Kampüs Okul' projesi kapsamında 150 dönümlük bir alan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Şehrin gelecekteki 50 yıllık eğitim probleminin çözülmesi hedeflenen proje kapsamında arazi üzerine kampüs okullar inşa edilerek, merkezdeki okullar buraya taşınacak. Kampüste öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler de bulunacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gazlıgöl yolunda Şahitler Kayası olarak bilinen alanda belediyenin imar değişikliğine giderek 150 dönümlük bir alanı eğitim kampüsü yapmak için kendilerine tahsis ettiğini söyledi. 10 bin öğrencilik bir eğitim kampusü kurmayı planladıklarını belirten Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın burası için proje yarışmasına çıktığını, dereceye girecek projelerden birisinin uygulanacağını kaydetti.
Eğitim kampüsünün kente çok ciddi katkısı olacağını düşündüklerini ifade eden Yalçın, "Biz Anadolu liselerini burada toplamak istiyoruz. Mahallelerdeki okulları ilkokul ve ortaokul haline getirip liseleri buralardan çekersek ikili eğitimi tek ve rahat eğitime getirmiş oluruz. Afyonkarahisar’ın 50 yıllık eğitim ihtiyacı karşılanmış olacak. Okul binaları, konferans salonları kapalı ve açık spor tesisleri, yüzme havuzu, yaşam merkezleri olacak.” dedi.
Yalçın, merkezde tespitlerine göre en az 500 derslik ihtiyacı bulunduğunu, bunun da 24 derslikli 21 okul anlamına geldiğini dile getirdi.
Derslik sıkıntısından dolayı 31 okulun halen ikili öğretim yaptığını, bunun da eğitim ve öğretime olumsuz etkileri bulunduğunu belirten Yalçın, kentte yüzde 25 öğretmen açığının olduğunu anlattı. Yalçın, öğretmen olarak 8 bin 935 normuna karşılık 6 bin 907 öğretmen kadrosu olduğunu, 2 bin 800 öğretmen ihtiyaçları olduğunu kaydetti.
Afyonkarahisar’ın tarım kenti olduğundan Anadolu Tarım Meslek Lisesi çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yalçın, bakanlığa bu konuda başvuruda bulunduklarını anlattı. Yalçın, Mecidiye Mahallesi'ndeki Köy Hizmetleri eski arsasına birkaç okul yapılacağını belirtti. Cihan Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi