GAZİ’NİN YOL ARKADAŞLARI

 

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek almaya hak kazanan TR33/15/2015 TD/0083 referans nolu “Yol Arkadaşım” isimli projesi 28.02.2016 tarihinde okul toplantı salonunda gerçekleştirilen katılım belgesi töreniyle sona erdi.

 

Okulun ortalama 90 öğretmeninin öğrenci koçluğu eğitimi almasını amaçlayan Yol Arkadaşım isimli eğitim Vizyon Kariyer Akademisi uzmanı Songül EMEKTAR tarafından 20-21/ 27-28 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Eğitimin ilk gününde Afyonkarahisar Valisi Sayın Hakan Yusuf Güner Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunarak öğretmenlerle eğitim faaliyeti ve diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini belirten Valimiz GÜNER, faaliyetin amacına ulaşması için tüm katılımcıların gereken çabayı göstereceklerine inandığını belirtti.

 

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İVECEN de “Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) yönergesinde " Öğrencilerin daha iyi tanınabilmesi amacıyla öğretmenler tarafından koçluk sistemiyle her türlü ihtiyaçlarının eğitim-öğretim durumlarının yerinde gözlemlenmesi " ibaresi yer almaktadır. Bu ibare de öğretmenlerimizin Öğrenci Koçluğu Eğitimi alması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

 

Yol Arkadaşım isimli proje sonucunda,

 

1-Proje kapsamında elde edilen kazanımlar değerlendirilecek, iyi uygulamalar okulumuzun stratejik hedeflerine dahil edilerek kurumumuza entegre edilecektir. Kurumumuz koçluk eğitimi elde ettiğimiz birikimlerimizi hedeflerimize yansıtacak ve yüksek standartlarındaki eğitim kalitesine bir adım daha yaklaşacaktır.

 

2-Kurumumuzda uygulanan öğretim yöntem ve tekniklerine ilave olarak koçluk sistemi uygulamaları ile özellikle akademik başarısı düşük olan ve örgün eğitime devam için son şansı olan öğrencilerimizi tespit ederek, izleyerek, takip ederek, gerekli tedbirleri alarak kurum içi sistemli bir ekip çalışması stratejisi kazandırılacaktır.

 

3-Yapılacak proje sayesinde il ve ilçe bazında, okulumuza bakış açısı olumlu yönde değişecektir. Öğrencilerin ve velilerin kurumumuza karşı olumlu tutum ve davranış sergilemelerine katkı sağlayacaktır.

 

4- Sınıf rehber öğretmenlerimizin görev tanımları ve rolleri yeniden belirlenecek, alınan eğitimler sayesinde rehberlik faaliyetlerinin süreç içinde değerlendirilmesinin, takibinin yapılmasının ve anında dönütlerle öğrenciye/veliye/idareciye bildirilmesinin önemi daha da artacaktır.

 

5- Rehberlik hizmetlerinin işlevselliğinin artırılması sağlanacaktır.

 

                Öğrencilerde olması beklenen bu olumlu gelişmeler sayesinde hem okulumuzun, hem de ilimizin başarıları artacak ve özellikle meslek liselerine yönelik olumsuz bakış açısı değiştirilecektir. Ayrıca eğitim alan öğretmenlerimiz görev yapacakları diğer eğitim kurumlarında da kazanımlarını kullanabilecek, başkalarına aktararak sürekliliği sağlayabilecek ve yaygınlaştırabilecektir.

 

 

Ortalama 90 öğretmenimizin bu eğitimi aldığı düşünülürse, bu eğitim sayesinde öğretmenlerimiz 1366 öğrencimizi etkileyebilecek, bu ailelerine de yansıtılacaktır.” dedi.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Öğrenci Koçluğu eğitiminde okul öğretmenleri Koçluk Sistemine Temel Bakış, Koçluk Prensipleri, Koçluk Uygulamaları, Hızlı Okuma Teknikleri, Motivasyon Çarkı, Nefes Teknikleri, Hafıza Geliştirme Teknikleri, Test Çözme Teknikleri ve daha birçok konuda eğitim alma fırsatı buldular.

Proje kapsamında eğitim alan öğretmenler, okulda belirlenen öğrencilere Koçluk yaparak onlara akademik ve sosyal başarılarını artırma konusunda Yol Arkadaşı olacaklardır.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi