GAZİ MTAL YURTDIŞI HAREKETLİLİK FAALİYETİNİ TAMAMLADI
 
Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 öğretmeni ile Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans destekli Erasmus Plus Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyetini gerçekleştirdi.  “Koçum Benim” projesi kapsamında 28 Mart- 1 Nisan 2016 tarihlerinde Portekiz-Lizbon, 25-29 Nisan 2016 tarihlerinde İngiltere-Londra ‘da Öğrenci Koçluğu ile ilgili eğitim alan proje ekibi eğitimlerini başarıyla tamamladı.
Projeye katılan öğretmenler aldıkları öğrenci koçluğu eğitiminin yanı sıra Lizbon ve Londra’da gerçekleştirdikleri okul ziyaretleri ile öğrenci koçluğu uygulamalarını ve bu ülkelerin eğitim sistemini de inceleme olanağı buldular.
Okul Müdürü Mehmet İVECEN projenin amacını  “Koçum Benim Projesi ile Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde sınıf tekrarı ve okul terki oranlarının azaltılması, disiplin sorunlarının ve madde kullanımının azaltılması, öğrenci başarı oranlarının ve okul-aile işbirliğinin artırılması, eğitim kalitesine AB boyutu kazandırılması hedeflenmektedir. “ şeklinde açıkladı.
 
Editör: Haber Merkezi