Eğitim-Bir Sen Başkanı Çelik: “Bir Yasak Daha Tarihe Karıştı”

2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlangısı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, “Öğrencilerin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te de yapılan değişiklikle kılık ve kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır” dedi.

2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci kanaat döneminin ülkemize ve Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını dileyen Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, “2015-2016 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi, angaryaya son verilerek nöbete ücret ödenmesi, sınav ücretlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, 159 TL ek ödemeyle 4/C’li personele ilave artış sağlanması, takviye kurslarında görevlendirilen memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücreti ödenmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerine ‘ilave bir derece’ verilmesi, Cuma namazı konusunda yaşanan mağduriyetin giderilmesi gibi sorunların çözüme kavuşturulması dolayısıyla eğitim çalışanları açısından ümit verici gelişmelerin yaşandığı bir dönem olmuştur. Eğitim ve eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar başta öğretmenlere 3600 ek gösterge olmak üzere hayata geçirilmelidir” dedi.

SON DERECE ÖNEMLİ BİR ADIM

Çelik, “Yıllardır kamusal alan yalanıyla kadınlara ve kız öğrencilere yönelik uygulanan kılık ve kıyafet dayatmaları, Eğitim-Bir-Sen’in çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı, kamuoyu desteğini ortaya koyması bakımından bir ilk olan kampanya sonucunda toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sonrasında ortaya koyduğu sivil itaatsizlik eylemi neticesinde kamuda çalışan kadınlara yönelik ‘başı açık’ dayatmasına son verilmiş, kadının kamu hizmetine katılımında önemli bir eşik aşılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te de yapılan değişiklikle öğrencilere kılık ve kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır. Kamu görevlilerini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu görevlilerine de kılık ve kıyafet dayatmasından bir an evvel vazgeçilmelidir” diye konuştu.

ÜYELERİMİZİN İSTİFADESİNE SUNACAĞIZ

Erkek kamu görevlilerinin kılık ve kıyafet tercihlerinin, günümüzdeki bir kısım sözde demokrat, özgürlükçü; özde darbe anayasası ürünü kılık kıyafet yönetmeliğinin tutarsız savunucularının merhametine bırakılmaması gerektiğini kaydeden Çelik “Hizmet sendikacılığının en güzel örneklerini sergileyen sendikamız, önümüzdeki süreçte yapılacak olan müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavları ile ilgili de gerekli planlama ve çalışmayı hazırlamıştır. Bu kapsamda üyelerimize müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavı hazırlık kitaplarını temin edip, ulaştırdık. 2. Kanaat döneminde ise konusunda uzman idareci ve akademisyenlerin sunum yapacağı hazırlık kurslarımızı üyelerimizin istifadesine sunacağız. Başta Afyonkarahisar merkez olmak üzere çeşitli ilçelerimizde oluşturduğumuz kurs merkezleriyle, bu kurslardan faydalanmak isteyen tüm üyelerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı hazırlık kurslarımız, Afyonkarahisar’daki tüm kurs merkezlerimizde yapılacak eş zamanlı deneme sınavıyla sona erecektir” dedi.

YÖNETİCİLERİNİ RAHATSIZ ETMESİ KABUL EDİLEMEZ

Şehrimizde yeni eğitim kurumlarının açılmasıyla, derslik sayısı başına düşen öğrenci sayısının azalmasının, ilimize sunulan önemli bir katkı olduğunu belirten Çelik, “Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eğitim çalışanlarının sorunlarının belli oranda çözüme kavuştuğu, şehrimizde eğitim adına yapılan yatırımların fiziki anlamda getirdiği katkıların yanı sıra, ilimizde eğitimdeki başarı çıtasının yükseltilmesi adına; eğitim çalışanlarının moral motivasyonlarının yüksek tutulması göz ardı edilemeyecek bir gerekliliktir. Bu çerçevede eğitim çalışanlarına, öğretmenler başta olmak üzere tüm kademelerdeki eğitim yöneticilerine mülki amirlerin daha özenle ve teşvik edici davranması önemlidir. Mülki amirlerle eğitim çalışanları arasında uyum, ekip ruhu, karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış olmalıdır.  Bireysel tutumların, eğitimcileri ve eğitim yöneticilerini rahatsız etmesi kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Çelik şunları söyledi: “Her zaman olduğu gibi, ilimizde eğitim ve eğitim çalışanları açısından doğabilecek her türlü sorunun çözümünde ve ilimizde eğitimde başarıyı yükseltmek adına,  Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube olarak tüm yöneticilerimizle birlikte üzerimize düşeni yapacağız. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci kanaat döneminin eğitim çalışanları, öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından sıkıntılardan uzak, problemsiz ve başarılı bir dönem olmasını temenni ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi