Dinar ve bölgesinde TEOG birincisi Ünal Yılmaz Koleji

TEOG açıklandı.27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarına göre Dinar ve bölgesinde Özel Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji şampiyon oldu.
 
 
 Kuruluşunun ilk yılı olmasına rağmen yaptığı çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle bölgede adını duyuran Özel Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji TEOG’da da başarısını ispat etti. Yirmi iki öğrencisinin yirmi ikisi de Anadolu Liselerine yerleşecek.
 
Kolej olarak bölgeye eğitim ve öğretimde zenginlik kattı. Kolej Müdür yardımcısı Serkan Kıran bu başarıya nasıl ulaşıldığını anlattı: Yedi temel ilke ile yola çıkan Özel Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji başarılı bir eğitim döneminin ardından bu kez de TEOG sonuçlarının sevincini yaşıyor.
 
 Bire bir Danışmanlık,öğrencinin düzeyine uygun müfredat,kişiye özgü eğitim,çoklu zeka kuramına uygun öğretim,öğrencinin yeteneklerini öne çıkaran çalışmalar,aile okulu eğitimleri,hayata uyum sağlayacak beceriler ile öğrencilerinin gelişimine yönelik birçok etkinlik gerçekleştiren Özel Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji başarılarının temelini “Her Çocuk Özeldir” felsefelerine ve özgün çalışmalara borçlu olduklarını bildirdi.
 
Kolej müdürü Yılmaz ailelere teşekkür etti
 
Kolej Müdürü Ünal Yılmaz’ın 40 yıllık tecrübe ve farklı yaklaşımları bizim için büyük bir fırsattı. Biz de takım ruhuyla çalıştık. Akşam 7’lere kadar planlı ve programlı çalıştık. Ve başarıya ulaştık” dedi. Kurucu Müdür Eğitim Danışmanı Ünal Yılmaz ise, başarıda Ailenin ne kadar önemli olduğunu belirterek. Ailelere teşekkür etti.
 
Üstün gayretlerle çalışan öğrencileri de tebrik etti. Yeni okullarında buradan edindikleri etkin çalışma yöntemleriyle daha başarılı olacaklarına inandığını belirtti. Yılmaz, bu çalışmalara devam edip çocukların gelişimleri için uygun çalışmaları sürdüreceklerini de sözlerine  ekledi.
 
Teog Yerleştirme Puanlarını Nasıl Tespit Edilir
1. Her iki TEOG sınavında alınan netler toplanır. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi netleri dört ile çarpılır, İngilizce, T.C. İnkilap ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin 1.TEOG ve 2. TEOG netleri toplanıp 2 ile çarpılır. 2. Çıkan puanların %70’ i alınarak 2’ye bölünür. 3. Öğrencilerin 6,7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının %10’ları toplanır. Daha önce hesaplanan TEOG puanıyla toplanır. Çıkan sonuç ikiye bölünür. Bu puan yerleştirilmede temel alınan puandır.
 
Özel Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji öğrencileri heyecanla bekledikleri TEOG sonuçlarını öğrendi.Sonuçları gören öğrenciler verdikleri emeklerin karşılığını aldılar.Öğrenci velileri de aynı heyecanı yaşıyordu.Öğrenci velileri de, Ünal Yılmaz Kolejini bu güzel başarısından dolayı kutladı.
 
Editör: Haber Merkezi