Bu ders artık zorunlu
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın TBMM’ye Osmanlıcanın zorunlu ders veya seçmeli ders olması yönünde verdiği kanun teklifleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Milli Eğitim Komisyonunca değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonucunda Osmanlıca, MEB Talim Terbiye Kurulu tarafından Sosyal Bilgiler Liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına konuldu.

Alınan kararı memnuniyetle karşıladığını belirten Özdağ, "Milletimize, gençliğimize hayırlı olsun. Fen ve Edebiyat Fakültelerine, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ve diğer Fakültelerimize giderken hazırlıklı olarak gidecekler. Atalarının dilini öğrenerek gidecekler. Türkiye’nin tamamında tarih ile barışma var. Millet devlet barışması var. O nedenle buna katkıda bulunan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Beye, Milli Eğitim Komisyon Başkanımız Sayın Fikri Işık Beye ve diğer komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum. Benim de bu çorbada küçük de olsa bir tuzum olduğu için kendimi bahtiyar hissediyorum" dedi.

Türkiye’nin özgürleştiğini ve zenginleştiğine dikkat çeken Özdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye aynı zamanda çeşitliliği, farklılığı zenginlik kabul ediyor. Biz Türkler büyük medeniyetler kurmuş milletin çocuklarıyız. Selçuklu, Osmanlı bizim medeniyetimizdir. Onların küllerinden de Cumhuriyet kurulmuştur. Şu anda Latin alfabesiyle Türkçe yazıyor ve konuşuyoruz. Osmanlı Devleti ise eski harfli Türkçe (Arap alfabesi) kullanıyordu. Atalarımızın dilini öğrenmemiz gerekiyordu. Geçmişte bu topraklarda bin yıl hüküm sürmüş milletin çocuklarının yazdığı eserler var. Fakat bu yazılan eserlerini yazık ki zaman zaman yaktık veya kaybettik. Zaman zaman evlerimizin bir köşesine koyarak onlar bize biz onlara baktık. Zaman zaman da korktuk. Mezar taşlarını okuyamıyorduk. Camilerimizin, medreselerimizin, tarihi binalarımızın, bedestenlerimizin, ne zaman yapıldığını bilmiyorduk. Bununla ilgili olarak Osmanlıca zorunlu ders ve seçmeli ders olsun diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifi vermiştim. Şu an Milli Eğitim Bakanımız ve geçmişte Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız olan Sayın Nabi Avcı Beyle ve diğer yetkili arkadaşlarımızla bu konuyu görüşmüştüm. Talim ve Terbiye Kurulu ders koyma yetkisine sahip olduğu için verdiğim teklifi değerlendirerek Sosyal Bilgiler Liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde seçmeli ders haline getirdi. Osmanlıca dersi gelecek yıl 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına konulmuş oldu. Milletimize bir kez daha hayırlı olsun."
Editör: Haber Merkezi