Yüksel: “Halkımız kenetlenerek Demokrasiye sahip çıktı.”

Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, basın toplantısında yaptığı açıklamada:
“Basınımızın güzide temsilcileri, Siyasi parti temsilcilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, muhtarlarımız ve değerli Dinarlı hemşerilerim, 15 Temmuz 2016 günü gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan bir grup FETÖ terör örgütüne mensup illegal çete mensubu kişi ve gruplar tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin milli birlik ve bütünlüğüne yönelik darbe girişimi yapılmıştır. 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hainlikle Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a suikast eylemi başta olmak üzere TBMM'yi ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzü bombalama olayı, Milli istihbarat Teşkilatımızı kuşatma girişimi ve Genelkurmay Başkan'ımızı ve Kuvvet komutanlarımızı rehin alma girişimi yapılmıştır. Aynı zamanda İstanbul ve Ankara'daki sivil halkımız Savaş uçağı, Helikopter, Tank, Füze, Bomba ile saldırılmıştır.
Milli birlik ve beraberliğimizi bölmeye yönelik bu darbe girişimi, milletini seven, vatansever, fedakâr Türk halkı tarafından ölesiye bir mücadele tavrı ve duruşu sergilenerek meydanlara ve sokaklara çıkmak suretiyle ve Emniyet güçlerimizin gayretli çalışmalarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri birlik ve kurumlarının tamamında mutlak kontrol sağlanmıştır.
250'ye yakın şehit, 2000'e yakın yaralı bilançosu ile tarihe geçen millet iradesine ve demokrasiye yönelik bu darbe teşebbüsü engellenmiştir.
Şerefli Türk milleti, demokrasisine ve huzuruna sahip çıkmıştır. Halkımız, güçlü şekilde kenetlenerek Türk milletini sindireceğini düşünen  bu dar kadronun hareketine karşı son derece duyarlı bir davranış ve direniş göstermiştir.

 
15 Temmuz gecesi itibariyle demokrasi nöbetinde her görüşten ve her partiden vatandaşlarımızla demokrasi nöbetinde meydanlarda oluyoruz.
Demokrasi nöbetinde milli iradeye sahip çıkıp bizleri meydanlarda yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.
20 Temmuz 2016 günü Ülkemizde iç ve dış tehdit unsurlarına karşı tedbirler almak ve vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu olmaları için tüm Türkiye çapında 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebebiyet veren bu darbe girişimine karşılık OHAL uygulanacaktır.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kaşı gün birlik olma günüdür. Amacı ve gerekçesi ne olursa olsun, kaynağını demokrasiden ve milletten almayan hiçbir hareketi, eylemi meşru görmüyor ve tanımıyoruz. Bu uğurda canı pahasına demokrasiye sahip çıkan aziz milletimizi kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.
Bugün burada yanımızda olan siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, muhtarlarımız ve halkımızla, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde milli iradeye ve demokrasimize yönelik 15 Temmuz 2016 darbe girişimini hep birlikte kınıyoruz.
Darbelere Hayır, Demokrasiye Evet Diyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi