‘Yıprak 14 Ay’da Hizmete Boğuldu’

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar basınında yer alan ‘Yeter Artık Yeter’ başlıklı haberde Dinar’a bağlı Yıprak Köyüne İl Genel Meclisi tarafından hizmet edilmediği ve vatandaşların yol dahi bulamadığı şeklinde bir haber yapılmıştı. Çıkan bu haber üzerine Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Demirkan ve AK Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel konuyla ilgili cevap verdi. Yazılı olarak yapılan cevapta şu cümlelere yer verildi, ‘20 yıldır belediyelik olan Yıprak, belediye olduğu dönemde iki trilyonluk borç ile özel idaresine devredilmiş ve içme suyu ile kanalizasyon sorunu devam eden bir hizmet üretmeyen belediye iken köy tüzel kişiliğine dönüştürülmüştür.

Köy Tüzel Kişiliğini kazanmasıyla İl Genel Meclisinin kararlarıyla içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözülmüştür. Köy Tüzel Kişiliği aynı zamanda traktör arkasına takılan yangın söndürme tankeri verilmiştir.

2014 yılında 7500 M2 kilitli parke taşı verilmiş olup 1500 M yola bu taşlar döşenmiştir. Ayrıca 2015 yılında 9000 M2 kilitli parke taşı verilecek olup yaklaşık 2000 M yol parke taş ile kaplanacaktır.

Aynı zamanda İl Genel Meclisinin kararlarıyla 8 derslikli ilköğretim okulu Yıprak’a yapılmıştır. Toprak su kooperatifinin kuyuları yağmurlama ve damla sistemiyle çiftçiye sulama kolaylığı sağlanmıştır.

Hükümetimiz kanalıyla taşkın koruma ve sulama göleti yapılmıştır. 20 yıldır sorunlu bir belediye olan yol, su ve kanalizasyon sorununu çözemeyen Yıprak köy olmasıyla birlikte göründüğü gibi 14 aylık süreç içinde hizmete boğulmuştur’ denildi.

Editör: Haber Merkezi