Vali Güner, Haydarlı Fadiş Bebek Yapım Kursunda İncelemede Bulundu.

Yöreyle özdeşleşmiş olan ve yöre insanlarına gelir kaynağı sağlayan, ayrıca kişilerin kendilerini geliştirmelerine vesile olan Dinar Haydarlı Fadiş Bebek yapım kursunu incelemek üzere Valimiz Hakan Yusuf Güner, Haydarlı Kasabasına ziyarette bulundu.

Valimiz Hakan Yusuf Güner ve beraberinde Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur’u kurs binasının önünde Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel ve kasaba halkı karşıladı.

Daha sonra Çalışma ve İş-kur Müdürlüğü tarafından organize edilen meslek edindirme kursları kapsamında İŞKUR, Halk Eğitimi ve Belediye Başkanlı işbirliğince folklorik bebek yapım kursunun yapıldığı yeri inceleyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, Dinar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Sevda Arslan ve kursiyerlerden bebek yapımı konusunda bilgiler aldı.

Yapılan bebeklerin daha çok talep görmesi ve ilçe halkına daha çok katkı sağlaması için bazı önerilerde bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner, kursiyerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yöresel değerlerimizin yaşatılması adına böylesine güzel ve önemli bir kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Valimiz Hakan Yusuf Güner’e kursiyerler tarafından yöresel kıyafetler giydirilen Dinar Haydarlı Fadiş Bebek hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi