TÜRK OCAKLARI DİNAR’DA PERŞEMBE SOHBETİ
Türk Ocakları Dinar Şubesi 30 Ekim 2014 günü “Perşembe Sohbeti”nde “ CUMHURİYET FAZİLETTİR” konusunu işleyerek “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılını anlamalı bir şekilde kutladı. 
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, açış konuşması şube başkanı Diş Tabibi Ogün Sezen tarafından yapıldı. Daha sonra şube yönetim kurulu üyesi Raif Öztürk ayın “ASKERE UZANAN ELLER KIRILSIN”   başlıklı “Basın Açıklaması”nı okudu ve Üç Mehmetçiğimizi Hakkâri Yüksekova’da ve bir Mehmetçiğimizi de Diyarbakır’da kahpece kurşunlayarak şehit eden PKK Terör Örgütü şiddetle kınandı ve siyasi iktidardan devletin var olan gücünü kullanarak “eli kanlı hainlere bu ülkeyi dar etmesi” istendi.
 “Cumhuriyet Fazilettir,” konulu bir sunum yapan dernek üyesi Mustafa ŞANAL önce cumhuriyetin hangi şartlarda kurulduğunu, Osmanlı’nın Cumhuriyetten önceki durumunu anlatan güzel bir tahlilden sonra, Cumhuriyetin getirdikleri, kazandırdığı değerleri çok açık, duru ve akıcı bir dile anlattı. Bu sunum beğeniyle ve dikkatle dinlendi. Zaman zaman katılımcıların da katılımı ile çok anlamlı, seviyeli ve doyurucu bir sohbet yaşandı.
 
Daha sonra eski Dinar İmam-Hatip Lisesi Müdürü eğitimci-yazar İsmet Mere Türkiye ile şu anda yaşadığı Belçika’yı sosyal, ekonomik ve eğitim yönünden karşılaştıran bir konuşma yaptı. Arkasından Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği mensupları şair Refik Kaplan, şair Mehmet Aslan, şair Abdurrahman Ertürk, şair Mehmet Özcan, şair Rıfat Yiğit tarafından günün anısına yazılan Cumhuriyet şiirleri okundu. Ayrıca Dinarlı Şair Mustafa Özçay’ın yazıp bu gecede okunmasını rica ettiği “Uyan Ey Koca Türk, Uyan” isimli şiir de Şair Raif Öztürk tarafından okundu. Şiirler okunurken coşkulu ve duygusal anlar yaşandı.
 
Programın “Serbest Kürsü” bölümünde katılımcılar “yeni sohbet döneminde Dinar Türk Ocakları Neler yapmalıdır? Konusunda görüş ve düşüncelerini, tekliflerini dile getirdiler.
 
Program Türk Ocakları Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Öz’ün Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde vereceği “Ortadoğu’ya Genel Bakış” konulu konferansın duyurusu ve yeniden oluşturulan Dinar Türk Ocakları Gençlik Kolu’nun tanıtılması ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi