TOKİ'de Talep Çok Önemli

Dinar Yatırım ve Danışmanlık Uzmanı Hasan Aslantürk  Dinar'ın gündeminde olan '4. Etap TOKİ Evleri' nin yapılabilmesi için vatandaşların talebinin çok önemli olduğunu söyledi. TOKİ'nin her bölgeye eskisi gibi ev yapmadığını ifade eden Başkan Aslantürk, 'Vatandaşlarımız tarafından açılan talebe başvuruların yapılması lazım. Yeterli sayıda başvuru olmaz ise TOKİ ev yapmaktan vazgeçebilir. Vatandaşlarımız bu konuda yoğun bir talep gerçekleştirmesi lazım' dedi.

 'Piyasasının Normale Dönmesini İstiyoruz'

Son yıllarda artan konut fiyatlarının normale dönmesini istediklerini belirten Yatırım Uzmanı Hasan Aslantürk, her ailenin kendi evi olmasını, ailesiyle birlikte kendi evinde huzurlu bir biçimde yaşamalarını istediklerini kaydetti. 110 konutların teslim edilmesinin ardından vatandaşların evlerine yerleştiklerini ve kira vermekten kurtulduklarını da ifade eden Aslantürk, ilçedeki konut sıkıntısıyla ilgili şunları söyledi, 'İlçemizde son yıllara göre konut sıkıntısı yaşandı. Bu sebepten dolayı konut fiyatları artmış olabilir. Vatandaşların en büyük şikayetleri konut fiyatlarının yüksek olması. Özel firmalar tarafından da hızlı bir şekilde konutlar yapılmaya devam ediyor. Özel sektör konut yapmasaydı Dinar'da ev fiyatları çok daha yüksek olabilirdi' dedi.

Yoğun Talep Olacaktır

Başbakanlık TOKİ'nin Dinar için talepleri açması halinde bir çok başvurunun olacağını belirten Hasan Aslantürk şunları söyledi, 'Dinar'da ciddi anlamda konut açığı var. İlçeye ataması yeni yapılan memurlar konut bulmakta çok zorlandılar. Yerli vatandaşlarımız ise, TOKİ tarafından yapılacak olan evleri bekliyorlar. Bizlere gelen talepler doğrultusunda TOKİ'nin açacağı taleplere başvuru çok olacaktır. Orta halli vatandaş ev almak için TOKİ'yi beklemekte. Belirli bir peşinat ile ev sahibi olmak isteyen bir çok vatandaş mevcuttur' dedi.

 

Editör: Haber Merkezi