TOKİ’de Başvurular Rekora Gidiyor
 
480 Başvuru Yapıldı
 
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan konutlara başvurular bütün hızıyla devam ediyor. Özellikle 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılması planlanan brüt 75 M2 ve 122 M2 evlere rekor sayıda başvuru gerçekleşmiş durumda.
 
Dinar İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 2+1 evler için başvuru gerçekleştiren vatandaş sayısı 200’ü geçmiş durumda. Toplamda 103 adet yapılacak olan 2+1 evlere başvuran 200’ü aşkın vatandaştan neredeyse yarısından fazlası ev sahibi olamayacak.
 
3+1’lerde de durum diğerinden farklı değil. 96 adet yapılacak olan 3+1 konutlara şimdiye kadar 157 kişi başvurmuş durumda. 4+1 tipi 32 adet yapılacak olan evlere ise 46 kişi müracaat yaptı.
 
Toplamda 408 Kişi TOKİ’ye Başvurdu
 
Dinar’da toki kayıtları başlamasının ardından toplamda 231 adet konuta 408 kişi başvurdu. Şimdilik bu tabloya göre 223 kişi açıkta kalarak ev sahibi olamıyor. Bu sebepten dolayı vatandaşlar konut sayısının en az 500 adete çıkartılmasını umut ediyor.
 
Hayallerimiz Yıkılacak
 
Alt gelir gurubuna yönelik yapılacak olan 102 adet eve şimdiye kadar 206 başvurunun gerçekleştiği süreçte ev sahibi olmak isteyenler başvuru sayısından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Vatandaş bir kez daha noter kurasına kalmak istemediğini belirterek gazetecilere şunları söylediler, “Büyük umutlarla dört gözle beklediğimiz TOKİ evleri sayesinde ev sahibi olmayı planlıyorduk. Ancak TOKİ’ye yapılan başvurular çok fazla. Bu nedenle çoğumuz ev sahibi olamayacak. Büyük umutlarla bazılarımız borçlanarak yatırdığı başvuru bedelleri ile ev sahibi olmayı düşünüyordu. Görüyoruz ki çok sayıda başvurunun yapılması hayallerimizi yıkacak” dediler. İsmail Yılmaz-Dinar
 
Editör: Haber Merkezi