TED ISPARTA KOLEJİ ACAR’I ZİYARET ETTİ

TED Isparta Koleji Yönetim Danışmanı Arzu Akçay ve Kolej Öğretmeni Yücel Veziroğlu, Belediye Başkanı Saffet Acar'a ziyarette bulundu. Yapılan ziyarette Akçay ve Veziroğlu TED Koleji hakkında Başkan Saffet Acar'a bilgi verdiler. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için şubat ayı erken kayıt indirimlerinin de başladığını belirten TED Isparta Koleji Yönetim Danışmanı Arzu Akçay, konuşmasında şunları söyledi;

"2014-2015 Eğitim- Öğretim yılının ikinci döneminde 39 bin metrekare alana taşınan TED Isparta Koleji, teknoloji ve doğa ile iç içe yapılandırılmış yeni kampüsü ile Türkiye’nin en iyi projesi seçilmiştir. 20 bin metrekare kapalı alana sahip TED Isparta Kolejinin yeni kampüsünde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümleri yer alıyor. İki katlı yatay binalar konseptiyle öğrencilerin toprağa basması ve doğayla bütünleşmesi amaçlanmış. Kampüste spor alanları,resim,ve müzik atölyeleri, tarım ve iklim odası, Davraz dağı manzaralı yemekhanesi, teneffüslerde sosyalleşebilecekleri iki kantini,ders çalışabilecekleri ve araştırabilecekleri zengin içerikli iki kütüphanesi, sağlık ekipmanları ve hemşiresi ile reviri, okul kıyafetlerini alabilecekleri TED Dükkanı, özgürce oynayabilecekleri yeşil çim alanları yer alıyor." dedi.

Alınan bilgiye göre TED Koleji;

Üniversite gibi derslik sistemi kullanılıyor.

TED Isparta Koleji öğrencilerini şimdiden üniversite ortamına hazırlamak için ortaokul ve lise binalarında derslik sistemi kullanıyor. Öğrenciler tek bir sınıfta ders görmüyorlar, her dersin matematik, İngilizce, Türkçe gibi derslikleri bulunuyor.

Teknolojiyi takip ediyor.

Son teknoloji ile donatılmış 3D ve Akıllı sınıfları bulunan bunun yanı sıra son teknoloji ile donatılan fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarlarında daha etkili şekilde öğreniyorlar.

TED Isparta Kolejinde öğretmen seçimi ve işe alım süreçleri TED Genel Merkezi tarafında yapılıyor.

Türk Eğitim Derneği tarafından öğretmen adayları önce yazılı sonra sözlü mülakata alınıyor. Bu iki barajı geçen öğretmenler, hizmet içi oryantasyon eğitimi aldıktan sonra TED Kolejlerinde çalışmaya başlıyor.

Her kademeye ana dili İngilizce olan yabancı öğretmeler girecek.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere her kademeye haftada 10 saatlik İngilizce programı ile Native  Speaker İngilizce öğretmenleri derse girecek. Böylece öğrenciler İngilizce dinleme ve konuşma becerilerini pratik yaparak daha da geliştirme olanağına kavuşmuş olacaklar.

120 saatlik İngilizce yaz okulu.

TED Isparta Kolejine yeni başlayan öğrenciler için 120 saatlik İngilizce yaz okulu haziran ve ağustos aylarında gerçekleşmektedir.

 

TEOG/YGS-LYS Kampları.

TED Isparta Kolejinde öğrencilere yaz döneminde toplam 5 hafta TEOG/YGS-LYS kampına girerler.Yıl içinde düzenlenen deneme sınavlarıyla öğrencilerin başarı durumları akademik danışmanlar tarafından birebir takip edilir.

TEOG sınavına yönelik cumartesi günleri ücretsiz takviye kursları.

8.sınıf öğrencilerimiz hafta sonları ücretsiz düzenlenen kurslara katılarak eksik oldukları konuları tamamlama ve pekiştirme olanağı yakalarlar.

Şehir içi ve şehirler arası servislerimiz, (Burdu, Dinar ve Eğirdir.)

Isparta’nın yanı sıra, Burdur, Eğirdir ve Dinar gibi yakın il ve ilçelere servis imkânı.

8.sınıflarda her öğrenci için bir danışman öğretmen.

YGS-LYS sınavlarına hazırlık cumartesi günleri ücretsiz takviye kursları.

12.sınıflarda her öğrenci için bir danışman öğretmen.

Dinardan gelen öğrencilerimize 15 kişilik grup oluşturulduğunda özel servis ayarlanacak. Şubat-Mart ayları içinde erken kayıt indirimlerimizden faydalanmanız için bekliyoruz.

 

 

Editör: Haber Merkezi