Referandum Çalışmaları Tatarlı'dan Başladı
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Ak Parti'nin referanduma 50 gün kala start vermesinin ardından ilk olarak Dinar'a bağlı Tatarlı Kasabasında vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan Özkaya'ya Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Demirkan, Alim Akgül ve Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş de eşlik etti.
Tatarlılı vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür eden Ak Parti Dİnar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti, "Liderimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 16 Nisan 2017 günü yapılacak olan referandumda Türk halkının iradesiyle evet denilerek çok daha güçlü bir Türkiye için ilk adım atılmış olacaktır. Biz Türk milletine ve değerli vatandaşlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu anayasa değişikliği ile ülkemizin önü açılacak, yapılacak olan bütün işler çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde olacaktır. Bu nedenle siz değerli Tatarlı Kasabası halkının referandumda evet diyeceğinden şüphemiz yoktur" dedi.
Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel'in konuşmasından sonra Tatarlılı vatandaşlara Yeni Anayasayı anlatan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Yeni anayasa ile gençlerle ilgili çok büyük bir değişiklik yapıldığını, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirildiğini ifade etti. Şimdi bize soruyorlar bu işi çoluk çocuğa mı veriyorsunuz? 18 yaşındaki bir gence evlenmeden şirket kurmaya kadar pek çok yetkiyi veriyorsunuz. Seçme hakkı da veriyorsunuz, biz şimdi seçilme hakkı da veriyoruz. "18 yaşına gelen otomatik olarak milletvekili mi olacak. Hayır. Yarışta engel kaldırılacak. Siz bir yarış pistine bütün yarışmacıları koyuyorsunuz, 18 yaşındakilere, 'siz bu yarışa katılamazsınız.' diyorsunuz. 18 yaşındaki bir genç kendisini bu yarışa ehil görüyorsa yarışa katılacak. 18-20 yaşındaki bir genç, bu kadar büyük bir sorumluluğu kaldırabilir mi, kendisini yetiştirmişse, 'bu işte varım' diyorsa tabi ki kaldırabilir." dedi.
Özkaya daha sonra  diğer değişikliklere de  değinerek, " Cumhurbaşkanı bu yetkisini yardımcıları ve parlamento dışından atayacağı bakanlar ile kullanacaktır. Yasama yetkisi ise münhasıran mecliste olacaktır. Cumhurbaşkanının, yasa teklif etme yetkisi olmayacaktır. Yasama yürütmeden tamamen ayrı, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sistemi öngörülmektedir. Anayasa değişikliği teklifi ile yargı alanında da önemli değişiklikler yapılmaktadır. Öncelikle yargı bağımsızlığı ilkesine 'tarafsızlığı' şeklinde ekleme yapılarak yargının tarafsızlığına ayrıca vurgu yapılmaktadır. Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye'nin rejimi demokratik bir cumhuriyettir" dedi.




 
 
 
Editör: Haber Merkezi