Özkaya: “Aziz Milletimiz En Doğru Kararı ‘Evet’ Dİyerek Verecektir”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Eğitim Bir-Sen, Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler İlçe Temsilciliklerince tertip edilen programa konuşmacı olarak katıldı.

Dinar Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda gerçekleştirilen yemekli organizasyona, Eğitim Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikası üyelerinin dışında, Muhtarlar, şehit ve gazi aileleri, bazı sivil toplum örgütleri ve çoks ayıda vatandaşta katıldı.


çok yoğun bir katılımın gerçekleştiği yemek programı saat 14:00'da Kuran Tilavetiyle başladı. Eğitim Bir-Sen Dinar Temsilciliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz sinevizyon gösterisi ile devam eden program akışında bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen Dinar Temsilcisi Murat Nail Üner, güçlerini teşkilatlardan aldıkların bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, "15 Temmuz gibi zorlu bir süreç atlattık. Böyle hain durumların yaşanmaması adına 16 Nisan'da evet diyoruz" dedi.



Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı ABdullah Çelik çevre ilçelerle birlikte organize edilen bu yemeğin birlik ve beraberlik eğitimini pekiştirdiğini, sendikaların emek mücadelesi yapan yerler olduğunu belirterek şunları söyledi, "Mecliste 2 parti anlaştı ve yeni anayasa hazırlandı. Artık referandum yapılacak. Biz bir STK olarak yeni anayasa metnini inceledik. Bu maddelerin gelecekteki selametimiz açısından olumlu karşıladık ve evet mücadelesi yapmaya karar verdik" dedi.


Özkaya: "Daha Güçlü Türkiye İçin Anayasa Değişiyor"

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Eğitim Birsen Dinar Temsilciliği tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılarak 16 Nisan 2017'de yapılacak olan referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlattı. Milletin her zaman en doğru kararı vereceğine sonuna kadar inandığını da belirten Özkaya konuşmasında şu cümlelere yer verdi, "Şimdi bize anayasayı neden değiştiriyorsunuz? Zamanı mıydı? diyorlar. Biz de tam zamanı olduğunu aziz milletimize anlatmaya devam ediyoruz. Anayasayı değiştirmek için 330 milletvekili olması şarttı. Önceden uzlaşma komisyonu kurulmuş ve 60 maddede anlaşılmıştı. Ancak CHP bu konuda su koyvermişti. İleriki zamanda ise 7 Haziran ve 15 Temmuz dönemini yaşadık. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli bizim önerdiğimiz yeni anayasayı görmek istedi ve süreç başladı. 2 Parti teklifi meclise getirdi. Gerekli önerileri yaptık. Ben kendi adıma düşüncelerimi 10 sayfa yazarak sundum. Şimdi bu sistemi neden istiyoruz? herkesin merakla beklediği konu bu. İşin özü Cumhuriyet’tir. 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyet milletin kendini yönetecekleri kişileri kendisinin seçtiği bir yönetim şeklidir. 1023'ten 1950'ye kadar tek parti olarak seçim yapılıyordu. CHP 1950'ye kadar bu toplumun temel değerlerine karşı bir savaş açtı. Türkçe ezan okutuldu. Sonra 1948 de imam Hatip okullarını açtılar. Sonra seçimle Menderes geldi ve memlekete çok hizmetleri oldu. 10 yıl boyunca ülkemiz kalkındı. Ancak CHP zihniyeti Menderes'i darbe ile devirdi. Bundan sonra oturdular kendilerine göre yeni bir anayasa yaptılar. Bu anayasa ile kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak istediler. Bunun dışında devletin diğer kurumlarını da aldılar. 80'de yeniden bir darbe oldu. 82 anayasası yapıldı. Bu sefer Cumhurbaşkanı tam tam yetkili ancak sıfır sorumluluk haline dönüştürüldü. Sadece vatana ihanet suçundan yargılanabiliyordu. Biz şu an bu olumsuz şartlarda olan anayasayı değiştiriyoruz" dedi.

Özkaya Anayasa Değişikliğini Anlattı

Milletvekili Ali Özkaya yeni anayasa değişikliği hakkında ise bazı bilgiler vererek şunları kaydetti, “Cumhurbaşkanı bu yetkisini yardımcıları ve parlamento dışından atayacağı bakanlar ile kullanacaktır. Yasama yetkisi ise münhasıran Mecliste olacaktır. Cumhurbaşkanının, yasa teklif etme yetkisi olmayacaktır. Yasama yürütmeden tamamen ayrı, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sistemi öngörülmektedir. Anayasa değişikliği teklifi ile yargı alanında da önemli değişiklikler yapılmaktadır. Öncelikle yargı bağımsızlığı ilkesine ‘tarafsızlığı’ şeklinde ekleme yapılarak yargının tarafsızlığına ayrıca vurgu yapılmaktadır. Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye’nin rejimi demokratik bir cumhuriyettir. Ülkeler, dünya ve ulusal uygulamaları dikkate alarak, geçmişin birikim ve pratiklerini gözeterek, millete ait egemenliğin nasıl somutlaşacağını, pozitif kurallarla şekillendirirler. Bu bakımdan teklifle, başkanlık yürütme modelinin, ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ olarak isimlendirilmesi, son derece isabetli bulunmaktadır” dedi.

Milletvekili Özkaya'nın konuşmasının ardından ise Eğitim Bir Sen Dinar şubesi tarafından yaptırılan Milletvekil Ali Özkaya ve Cumhurbaşkanının resmi bulunan tablo kendisine hediye edildi. Yine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer tarafından Ali Özkaya'ya kendisinin yaptığı ebruli resmi takdim edildi. 15 Temmuz resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise Milletvekili Ali Özkaya tarafından hediyeleri sunuldu.

 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi